Catalunya sap patir per sumar un triomf d’or davant l’amfitriona
Futbol Femení | 14/02/2020
La Selecció Catalana sub 17 femenina tomba 1 a 0 Andalusia amb una diana de Maria Gómez i segueix somiant amb classificar-se per a la Fase Final.

1 - 0
ANDALUSIA
Paula Mengual, Esther Laborde, Ariadna Mingueza, Berta Doltra, Ona Baradad (Maria Gómez, 55’), Clàudia Riumalló, Natàlia Muñoz, Queralt Ping (Clara Rodríguez, 60’), Nerea Romero (Júlia Bartel, 73’), Ariadna Márquez i Laura Rodríguez (Arianda Lozano, 68’).
ANDALUSIA
Elisabet López, Agueda González (Nazaret Martín, 46’), Immaculada Herruzo, Andrea Medina, María Valle (Anna Carrascosa, 70’), Lidia Rayo, Ornella María, Francisca García, Aymara Gallo, Laura María Rando (Nerea Lumbreras, 46’) i Lucía Moral.
Maria Gómez (1-0, 80’).

Natàlia Muñoz (34’).

El somni de ser una de les quatre millors seleccions segueix viu. La sub 17 femenina ha doblegat 1 a 0 Andalusia en un partit anivellat i competit gràcies a una diana de Maria Gómez quan faltaven 10 minuts per al final. Catalunya ha sabut patir en determinats moments de l’encontre davant d’un poderós adversari que ha lluitat fins al final per esgarrapar almenys un punt. Un triomf treballat que permet afrontar amb optimisme i il·lusió el transcendental partit de demà a les 12h davant les Illes Balears.

Intensa, atrevida i ofensiva. Així ha saltat Catalunya al Camp de Futbol de Viator, a Almeria, per enfrontar-se a Andalusia en el primer partit de la segona fase del Campionat d’Espanya. Les jugadores dirigides per Natàlia Arroyo han dominat els primers compassos del duel, generant superioritat numèrica al mig del camp i creant perill per les bandes i en jugades d’estratègia. Per la seva banda, les amfitriones han buscat la verticalitat de les seves atacants per efectuar ràpids contraatacs. Una de les ocasions més clares catalanes del primer temps ha estat un tir de Clàudia Riumalló des de la frontal de l'àrea que no ha trobat porteria per ben poc.

El guió del duel no ha canviat a la segona meitat. La Selecció ha continuat portant la iniciativa en el joc, movent la pilota amb velocitat i criteri, mentre que el rival estava cada cop més desgastat físicament. Ariadna Márquez, a la sortida d’un córner, ha estat a punt d’inaugurar el marcador, però la seva rematada de cap s’ha perdut per línia de fons. Després de tant insistir, la Catalana ha trobat el seu premi. Faltaven deu minuts per al final quan Maria Gómez, amb un suau tir, ha batut la portera andalusa i ha enviat el cuir al fons de les xarxes. La sub 17 femenina ha sabut jugar a la perfecció dels darrers minuts per certificar un triomf que val el seu pes en or.

En representació de l’FCF, al partit hi han assistit el vicepresident primer, Josep Llaó; el vicepresident i delegat a Girona, Jordi Bonet; el directiu i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez; la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares; i el director de l’Àrea Esportiva, Emili Gil; entre altres.