Catalunya s’imposa en un partit frenètic
F. Platja | 29/07/2023
La Selecció Catalana Juvenil de Futbol Platja ha guanyat Cantàbria (5-7) en el segon partit del Campionat d’Espanya i ha finalitzat en segona posició en la fase de grups.

Cantàbria
5 - 7
Catalunya
Cantàbria
David Seijo, Daniel Viadero, Simon Prieto, Hugo Perez i Jaime Prieto. També han jugat Iker Castillo, Alberto Muñoz, Mario Teja, Jonathan Herrera, Pablo Fernandez i Cristian Martínez.
Catalunya
Yong Chen, Sohaib Naciri, Pol Herrera, Aitor Aguilera i Adam Ouaaliti. També han jugat David Tena, Mohamed El Asri, Hugo Segovia, Abdeslam Marhoub, Ramy Saghdani, Ian González i Francesc Argeles.
1-1 Hugo Pérez (12'); 2-4 Hugo Pérez (24'); 3-4 Simón Prieto (26'); 4-5 Jaime Prieto (31'); 5-6 Jaime Prieto (35').

0-1 Adam Ouaaliti (8'); 1-2 Ramy Saghdani (12'); 1-3 David Tena (16'); 1-4 Francesc Argeles (22'); 3-5 Sohaib Naciri (26'); 4-6 Yong Cho (33'); 5-7 Ramy Saghdani (36').

Partit a cara o creu que li ha sortit cara a Catalunya. El combinat dirigit per Javi Reyes ha guanyat Cantàbria en un partit vibrant. Els catalans sempre han anat per davant en el marcador, però el conjunt càntabre no ha abaixat els braços. Uns últims minuts de bogeria han decantat la balança per als quadribarrats.

Estava en joc la segona posició del grup. Després de perdre en la jornada inaugural contra Melilla, la Selecció volia la victòria per a tancar la fase de grups. Catalunya ha començat decidida a guanyar el duel, amb el domini de la pilota. Per altra banda, Cantàbria ha prioritzat la defensa i sortir al contracop. Ramy Saghdani, pels catalans, ha fallat un penal, però poc després Adam Ouaaliti ha marcat pels quadribarrats. Des d’aquest moment, el duel s’ha convertit en constants escomeses d’ambdós equips. Hugo Pérez ha posat la igualada al marcador, però Ramy Saghdani s’ha refet amb una espectacular xilena per a marcar l’1 a 2.

Catalunya ha estat conscient de la importància de dur el guió del partit. David Tena ha estat l’autor del tercer gol català i Francesc Argeles, de porteria a porteria, ha fet el quart. Han estat els millors minuts pels de Javi Reyes, amb nombroses oportunitats, però just abans del segon descans Hugo Pérez ha retallat distàncies pels càntabres.

Rauxa de gols

Si el partit ha estat un constant d’anades i vingudes, el tercer període encara ho ha sigut una marxa més. Cada cop que Cantàbria ha aconseguit col·locar-se només un gol per sota, Catalunya ha reaccionat amb una diana que eixamplava el marcador. Simon Prieto, de falta, ha marcat pel conjunt rival, però Sohaib Naciri, en el xut de mig del camp de resposta, ha perforat la xarxa contrincant. A través d’un penal Jaime Prieto ha fet el 4 a 5, però en aquell moment ha estat el torn del porter català Yong Cho per a tornar a fer gol. En l’últim minut de bogeria, Jaime Prieto ha donat esperances per l’equip càntabre, però Ramy Saghdani ha assegurat el triomf quadribarrat amb la diana definitiva del 5 a 7.

Amb aquest resultat Catalunya ha finalitzat en segona posició la fase de grups. Depenent dels resultats de la resta de la jornada, disputarà aquesta tarda la semifinal o el duel per acabar millor classificat sense optar el títol. En qualsevol cas l’enfrontament es podrà veure en directe via streaming al canal de la RFEF.