Catalunya queda eliminada al perdre davant l’Aragó
Notícies Generals | 14/01/2017
La Selecció sub 16 masculina de futbol sala ha perdut contra l’Aragó per 3-4 en un partit en el que els pals han estat els protagonistes i han impedit la victòria catalana. Amb dues derrotes, Catalunya ha quedat eliminada del Campionat d’Espanya.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 3: Alex, Daniel, Alejandro, Ferran i Xavi. També han jugat: Àngel, Nicolàs, Franc, Josep Antoni, Francisco, Abdellah i Eric.

ARAGÓ, 4: Alejandro, Edgar, Luis, Alberto i Jaime. També han jugat: Jorge, Diego, Daniel, David, Álvaro, Jorge i Daniel.

Gols primera part: Alberto (0-1, min. 2); Franc (1-1, min, 15).

Gols segona part: Alejandro (2-1, min. 2); Alberto (2-2, min. 3); Xavi (3-2, min, 16); Alberto (3-3, min. 17); Alberto (3-4, min. 18).

Àrbitres: Francisco Martín Cuellar i Diego Corredor Corredor.

Cronometrador: Manuel Castizo del Río.

En el segon partit que ha disputat la Selecció sub 16 masculina de futbol sala ha imperat la necessitat de sumar els punts necessaris d’ambdós equips per classificar-se, ja que en la jornada anterior totes dues van perdre els seus enfrontaments. Així doncs, Catalunya ha començat amb dubtes i li ha costat molt trencar la defensa aragonesa. El rival ha estat millor i més intens en els primers minuts i fruit d’això, en una jugada d’estratègia, s’ha posat per davant en el marcador amb el gol d’Alberto.

Catalunya s’ha posat les piles, ha generat bones accions d’atac i s’ha vist una ocasió rere l’altre. Tanmateix, el porter i el pal han impedit l’empat. Poc després que el seleccionador, Jorge Vargas, demanés temps mort, Franc ha marcat l’1-1 en una bona jugada col·lectiva a falta de cinc minuts per arribar al descans. En aquest moment és quan s’ha produït la cinquena falta per part dels catalans i ha condicionat una mica el joc.

L’inici de la segona part no ha tingut res a veure amb el primer temps, ja que Catalunya ha sortit molt motivada, amb ganes i il·lusió per poder transformar totes les ocasions que no han entrat a la primera part. L’equip ha tingut les idees més fresques i ha generat bones triangulacions col·lectives. La Catalana ha estat la clara dominadora i això s’ha deixat veure en el marcador, ja que Alejandro ha avançat els catalans. Tot i això, poc després, Aragó, en una de les poques arribades que havia tingut, ha tornat a posar les taules amb l’empat a 2 amb un gol d’Alberto.

Catalunya no ha baixat els braços en cap moment i ha continuat jugant a un bon nivell. Cal destacar que s’han estavellat fins a quatre pilotes al pal. Fruit de la intensitat i el control dels catalans, Aragó ha comès la sisena falta, el que feia que la sub 16 gaudís d’una oportunitat de deu metres i en la qual Xavi ha transformat el xut col·locat en el 3-2. Aquest resultat ha obligat a l’Aragó a treure el porter jugador, però sempre ben defensat pels catalans.

En una jugada aïllada, Abdellah ha comès un penal que ha permès a Alberto, de nou, empatar el partit a falta de tres minuts per la finalització. Amb els dos equips buscant la victòria i amb la presència del porter jugador a cada camp, s’han obert molt les possibilitats dels dos conjunts. Finalment, però, una falta molt rigorosa des dels deu metres li ha servit a Alberto per tancar al partit amb el definitiu 3-4, deixant a la vigent campiona, Catalunya, eliminada del campionat estatal sub 16 masculí.