Catalunya, l’única territorial classificada per totes les fases finals
FS Notícies | 31/01/2018
La Selecció Catalana sub 16, sub 19 i sub 21 Femenina de futbol sala ja han disputat les seves respectives fases prèvies i, en les tres categories, s’han guanyat la classificació per a la Fase Final del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials.

Els Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials de Futbol Sala, depenent de les categories, es disputen en una única fase, o bé, en una Fase Prèvia i una Fase Final. Els casos en què s’ha de disputar una fase prèvia, pel gran volum de seleccions autonòmiques participants, són amb les categories sub 16 i sub 19 masculines, i sub 21 Femenina.

Catalunya ha aconseguit la classificació per a totes les Fases Finals, és a dir, de les categories sub 16, sub 19 i sub 21 Femenina, després de superar les seves respectives fases prèvies, quedant com a primera de grup. D’aquesta manera, Catalunya és l’única selecció territorial que ha aconseguit la triple classificació, guanyant-se un lloc a les semifinals.

La Selecció Catalana sub 16 de futbol sala va ser la primera categoria en encetar els Campionats d’Espanya, el passat mes de desembre. Ho va fer en terres tarragonines, concretament a Salou i Torredembarra, on va enfrontar-se a Canàries, Comunitat Valenciana i País Basc i es va classificar per a la Fase Final, la qual es disputarà el proper 10 i 11 de març.

Poc després, la Selecció Catalana sub 19 de futbol sala va començar l’any viatjant a Ibarra (Guipúscoa), per disputar la Fase Prèvia contra la Comunitat Valenciana, Extremadura, Illes Balears i, l’amfitriona, País Basc. Catalunya va superar tots els obstacles guanyant tots els partits i aconseguint, d’aquesta manera, el bitllet per a la fase final, el 14 i 15 d’abril.

Recentment, del 26 al 28 de gener, la Selecció Catalana sub 21 Femenina de futbol sala ha jugat com a amfitriona la seva Fase Prèvia a Malgrat de Mar i Palafolls, i s’ha col·locat com a primera de grup després de guanyar a La Rioja, Castella i Lleó i Cantàbria, aconseguint el pas a la Fase Final, que se celebrarà el dissabte 24 i diumenge 25 de febrer.

Pel que fa a la resta de categories, la sub 17 femenina serà la propera en competir en la Fase Única que se celebrarà del 7 a l’11 de febrer a Burela, Viveiro i Foz (Lugo). A continuació, del 21 al 25 de març es disputarà la Fase Única en categoria Benjamí. Un mes després, la categoria Aleví jugarà del 25 al 29 d’abril. Les darreres categories en competir en el seu Campionat d’Espanya, en Fase Única, serà la categoria Infantil, que ho farà del 9 al 13 de maig a Catalunya, i la Infantil Femenina, que serà la que tancarà la temporada, disputant-lo del 25 al 27 de maig.