Catalunya Infantil femenina doblega Castella-la Manxa per accedir a les semifinals
FS Notícies | 29/03/2019
Les jugadores de Jordi Barrero han superat les castellanes 5 a 3 en un matx molt emocionant en què les catalanes han sabut patir per acabar classificant-se per les semifinals del Campionat d'Espanya.

Catalunya
5 - 3
Castella-la Manxa
Catalunya
Jessica Díaz, Lucía Noguera, Paloma Cantillo, Aina Torrents, Teresa Orellana, Sandra Garcia, Ona Solans, Sònia Cardona, Paula Villar, Laia Garriga, Carmen Bello i Noa Aguilar.
Elena de la Huz, Eva Palma, Rocío Lucena, Jimena Castro, Isabel Panadero, Beatriz Pérez, María Moral, Lucía Pérez, Carla Rodríguez, Elena García, Marta Reoyos i Carla Calvache.
1-0 Noa Aguilar (2'); 2-0 Teresa Orellana (7'); 3-0 Laia Garriga (14'); 4-0 Carmen Bello (27') i 5-3 Carmen Bello (35').

4-1 Lucía Pérez (30'); 4-2 Lucía Pérez (32') i 4-3 Carla Rodríguez (33').

Beatriz Pérez (8').
Rubén Díaz i Sergio Rodríguez (àrbitres principals); Antonio Medina (àrbitre assistent).

Classificació per seguir somiant amb la glòria. La Selecció Catalana Infantil femenina de futbol sala ha rubricat el seu passaport cap a les semifinals del Campionat d'Espanya després de derrotar Castella-la Manxa per 5 gols a 3. Les catalanes han colpejat primer amb una diana espectacular de Noa Aguilar al minut 2 de la primera meitat. L'ala quadribarrada ha connectat una canonada excepcional des de la banda esquerra que ha servit per estrenar el lluminós del Palacio de Deportes de Vícar (1-0) i que ha posat en escac el guió de partit de les jugadores de Javier Gómez. Després de la primera diana, el duel ha entrat en una fase d'igualtat màxima en què les jugadores de Jordi Barrero s'han carregat amb cinc faltes quan encara no s'havia arribat a l'equador de la primera meitat, un escenari delicat que ha obligat a la portera catalana, Jessica Díaz, a multiplicar-se sota els pals per aturar dos llaçaments de 10 metres, gairebé consecutius, que podrien haver capgirat el signe del partit en un tres i no res.

Del possible empat, s'ha passat al 3 a 0. Les aturades d'una Jessica Díaz que ha estat intractable a la primera meitat, han donat l'alè necessari a Catalunya per seguir prement l'accelerador en direcció a la porteria defensada per Elena de la Huz. En una d'aquestes internades, Teresa Orellana ha aprofitat el refús d'un xut de Sandra Garcia per afusellar la porteria castellana al minut 7 amb una rematada potent que ha fet pujar el 2 a 0 a l'electrònic. L'exhibició de Díaz sota els pals, quatre aturades totals en llançaments de 10 metres, ha continuat durant tot el transcurs del primer assalt i ha donat lloc al naixement del tercer gol de Catalunya, el darrer de la primera part, una diana de Laia Garriga després d'una transició magnífica de les catalanes que ha posat el colofó a vint minuts extraordinaris de futbol sala.

La tònica del primer assalt s'ha mantingut en una segona part en què Catalunya ha seguit apostant per un joc proactiu i alegre. Les manxegues, obligades a reaccionar, han fet lluir en més d'una ocasió una Lucía Noguera (la portera catalana de la segona meitat) que ha resolt de forma sensacional tota la feina que ha tingut ens els primers compassos de la represa. Malgrat l'onada ofensiva de les castellanes, han estat les jugadores de Jordi Barrero qui han donat un cop d'autoritat. Ho han fet gràcies a una gran jugada trenada que ha acabat amb el 4 a 0, obra de Carmen Bello al minut 27, a passada de Laia Garriga.

Quan semblava que el matx estava gairebé resolt, una embranzida imparable de Castella-la Manxa ha permès a les jugadores de Javier Gómez posar la por al cos a les catalanes amb tres gols consecutius, dos de Lucía Pérez als minuts 30 (4-1) i 32 (4-2), i un de Carla Rodríguez al 33 (4-3). Lluny d'arronsar-se i d'especular amb el resultat, les catalanes han fet un pas endavant i han aconseguit esvair tots els fantasmes amb el definitiu 5 a 3, una diana gentilesa de Carmen Bello (doblet) al minut 35 que ha sellegat el passaport cap a les semifinals del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques.