Catalunya Infantil es classifica per les semifinals del Campionat d'Espanya
FS Notícies | 29/03/2019
Els jugadors de Gerard Pusó han superat les Illes Balears per 1 gol a 5 i s'han classificat per les semifinals del Campionat d'Espanya de futbol sala després d'acabar invictes la Fase de Grups amb un 9 de 9 en punts.

Illes Balears
1 - 5
Catalunya
Carlos Ortega, Miguel Soler, Sergi Ruiz, Joan Guinard, Blai Caldentey, Lluis Feliu, Luis Iglesias, Juan Feliu, Nil Tent, Diego Ruiz, Miguel Bauza i Jordi Lasser.
Catalunya
Quim Moya, Luis Miguel Medina, Rubén Rodó, Joan Cañizares, Eudald Ripollès, Bernat Pastor, Jorge Andrés, Pau Codony, Pol Salas, Aleix Garcia, Marc Barriga i Rubén Castelblanque.
1-1 Miguel Bauza (5').

0-1 Joan Cañizares (1'); 1-2 Pol Salas (12'); 1-3 Aleix Garcia (21'); 1-4 Jorge Andrés (25') i 1-5 Aleix Garcia (29').

Nil Tent (31') i Diego Ruiz (37').

Jesús Gutiérrez Cruz i Cludiu Hiticas (àrbitres principals); José Antonio Raya Serrano (àrbitre assistent).

A semifinals com a invictes. La Selecció Catalana Infantil de futbol sala ha guanyat les Illes Balears per 1 gol a 5 i ha segellat el seu passaport per les semifinals del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques de futbol sala. Els quadribarrats han protagonitzat una posada en escena trepidant amb una obra d'art de Joan Cañizares al primer minut de partit, un gol de pivot nat en què el 4 de Catalunya ha afusellat el porter balear, Carlos Ortega per fer pujar el 0 a 1. Tot i l'embranzida de la Selecció, els jugadors de Martín Manuel López no s'han arronsat i han pogut posar les taules al marcador del Pabellón de Deportes de La Mojonera amb un gol de Miguel Bauza al minut 5. El jugador de les Illes Balears ha aprofitat una recuperació excel·lent a la línia divisòria per encarar l'u contra u i superar Rubén Castelblanque amb la cama esquerra (1-1).

El duel ha entrat en una fase de futbol sala control i d'ocasions per part dels dos combinats, dos conjunts valents que han apostat pel joc ofensiu durant tota la primera meitat. En una de les internades dels de Pusó, Pol Salas ha aprofitat una falta escurada a la banda dreta per executar un llançament perfecte que ha passat per entremig de les cames de Carlos Ortega i que ha tornat a avançar Catalunya al minut 12 (1-2). El gol català no ha canviat els esquemes d'unes Balears que han seguit mirant cap endavant. Els de Martín Manuel López han pogut marxar al descans amb alguna recompensa millor que el solitari gol de Bauza, però Castelblanque s'ha mostrat immens sota els pals, amb aturades de molt de mèrit, i ha aconseguit portar els quadribarrats fins al descans amb un 1 a 2 favorable.

Segona meitat i mateixa tònica. Si els de Pusó han estat demolidors a l'inici del primer acte amb un gol de Cañizares, també ho han estat al començament del segon. En aquesta ocasió, ha estat Aleix Garcia qui ha fet pujar l'1 a 3 al lluminós després d'una recuperació en pista contrària que l'ala-pivot català ha transformat en or. L'arrencada trepidant dels catalans ha empetitit l'alegria dels balears i ha reactivat l'olfacte golejador d'una Catalunya (19 dianes en el que va de Campionat) que s'ha entonat en un tres i no res i que ha seguit castigant la defensa dissenyada per Martín Manuel López amb dos gols més en poc menys de cinc minuts. Jorge Andrés ha marcat l'1 a 4 al minut 25, després d'una triangulació excel·lent amb Pau Codony, i Aleix Garcia ha fet l'1 a 5 al 29 amb un xut espectacular des de la banda esquerra.

Illes Balears ha fet gala de la seva valentia i ha intentat sacsejar el duel sortint amb porter-jugador per capgirar la dinàmica, però la moneda li ha sortit creu a un Martín Manuel López que no ha pogut evitar que Catalunya es classifiqui per les semifinals com a invicte del grup C amb un ple al 9 de punts.