Catalunya Infantil entra a l'olimp del futbol sala nacional
FS Notícies | 31/03/2019
La Selecció Catalana Infantil de futbol sala s'ha proclamat campiona d'Espanya després de superar Castella-la Manxa per 3 gols a 5 en una final trepidant en què els de Gerard Pusó han protagonitzat una actuació extraordinària.

Castella-la Manxa
3 - 5
Catalunya
Diego Escobar, Rubén Jiménez, Alejandro Porto, Alejandro Vergaz, Alejandro Frutos, Andrés Aguado, Andreu Linares, Luis Gómez, Francisco Sanz, Hugo Ballesteros, Gonzalo Fernández i José María Alonso.
Catalunya
Quim Moya, Luis Miguel Medina, Rubén Rodó, Joan Cañizares, Eudald Ripollès, Bernat Pastor, Jorge Andrés, Pau Codony, Pol Salas, Aleix Garcia, Marc Barriga i Rubén Castelblanque.
1-1 Francisco Sanz (6'); 2-3 Alejandro Porto (27') i 3-4 Rubén Jiménez (37').

0-1 Luis Miguel Medina (4'); 1-2 Pau Codony (18'); 1-3 Joan Cañizares (25'); 2-4 Pau Codony (36') i 3-5 Pol Salas (38').
TARGETES GROGUES
Hugo Ballesteros (24')

Félix Lozano i José Ignacio Peña (àrbitres principals); Juanma Pérez (àrbitre assistent).

Triomf majestuós per tocar el cel. Catalunya Infantil de futbol sala ha guanyat 3 a 5 Castella-la Manxa i s'ha proclamat campiona d'Espanya a El Ejido (Almeria). El duel ha donat el seu tret de sortida amb dos conjunts que han començat prenent-se les distàncies i jugant amb precaució per evitar errors que, en un caixa o faixa d'aquestes característiques, poden sortir molt cars. Els jugadors de Gerard Pusó han fet palesa la intenció de tenir la possessió de la pilota des del xiulet inicial, un escenari que ja li ha anat bé a una Castella-la Manxa que en aquest Campionat s'ha sentit millor jugant al contraatac. L'ambició dels quadribarrats ha permès als de Pusó inaugurar l'electrònic del Pabellón Municipal d'El Ejido amb una gran diana de jugada d'estratègia, una canonada sensacional de Luis Miguel Medina, després d'un servei de córner, que ha fet pujar el 0 a 1 i que ha donat el primer avantatge a la Selecció.

El revés del gol català no ha influït a una Castella-la Manxa que ha seguit amb el mateix guió de partit: esperar la recuperació de pilota per sortir ràpid en transició. L'aposta, interioritzada a la perfecció pels dotze jugadors castellans, ha donat fruits al combinat dirigit per Enrique Hernando, que ha pogut empatar la final al minut 6 amb un gol de Francisco Sanz després que el jugador manxec hagi robat una pilota sobre la línia divisòria (1-1). Tot i la recuperació castellana, els catalans han continuat atacant amb alegria i han tornat a colpejar abans d'enfilar el camí cap a vestuaris. Ho han fet gràcies a una recuperació en zona de construcció manxega que el capità quadribarrat, Pau Codony, ha materialitzat al fons de la porteria defensada per Diego Escobar per posar l'1 a 2 i marxar al descans amb la victòria momentània.

La pissarra de Gerard Pusó ha tornat a tenir un paper determinant en un inici de segona meitat marcat per l'1 a 3 de Catalunya al minut 25, un gol de Joan Cañizares, la seva primera diana de la final, després de l'execució magistral d'una falta servida per Pau Codony. Sense pràcticament temps de pair el gol, els catalans s'han vist sorpresos al minut 27 per una diana d'Alejandro Porto (2-3) a la sortida d'un córner, un gol vital que ha tornat les constants vitals a Castella-la Manxa i que ha obert novament la lluita pel títol.

Liderats per una capacitat golejadora extraordinària, els catalans no s'han empetitit i han apostat per fer un pas endavant i incrementar l'avantatge en comptes d'especular amb el resultat. Decisió encertada. Els de Pusó han fet gala del seu olfacte ofensiu i han marcat el 2 a 4 amb una joia gentilesa de Pau Codony al minut 36, un gol important que ha tingut la resposta ràpida de Castella-la Manxa des del punt de penal només un minut més tard, quan el castellà, Rubén Jiménez, ha aprofitat una pena màxima per allargar l'esperança dels d'Enrique Hernando (3-4). Tanmateix, tot i l'intent de revifalla castellana, ha estat Catalunya qui ha segellat la final i el títol amb un últim gol de Pol Salas, al minut 38, que ha acabat de posar la cirereta del pastís a un torneig excels de la Selecció Infantil.