Catalunya imposa el seu joc, però perd davant Múrcia
Notícies Generals | 13/01/2017
La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala deixa bones sensacions en el primer partit de la fase prèvia del Campionat d’Espanya davant Múrcia imposant un alt ritme de joc, però no pot evitar la derrota (3-5).

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 3: Alex, Daniel, Alejandro, Ferran i Nicolás. També han jugat: Ángel, Franc, Josep Antoni, Francisco, Abdellah, Xavi i Eric.

MÚRCIA, 5: Juan Pedro, Ángel, Sergio, Javi Saez i Javi. També han jugat: Isma, Ignacio, Camilo, David, Mario, Carrillo i Juanjo.

Gols primera part: Javi (0-1, min. 11; 0-2, min. 12).

Gols segona part: Xavier (1-2, min. 3); Ignacio (1-3, min. 8); Alejandro (2-3, min. 13); Ignacio (2-4, min. 13); Xavier (3-4, min. 15); Ángel (3-5, min. 18).

Àrbitres: Juan Ramos Marín i Paco Martín Cuellar.

Cronometrador: Rafael Bocero Gutiérrez.

En la primera jornada de la fase prèvia de la sub 16 masculina de futbol sala, Catalunya ha iniciat el partit dominant el joc i controlant la possessió de la pilota. Els catalans han gaudit de diverses ocasions, però entre el porter rival i la mala sort han fet que, tot i el bon inici de partit, no s’avancés en el marcador.

Javi ha aprofitat una jugada aïllada, i després d’un rigorós lliure indirecte xiulat per trigar més de quatre segons en efectuar la sacada, per obrir el marcador. A partir d’aquest moment, Catalunya s’ha mostrat més imprecisa i ha cedit terreny a Múrcia, que ha gaudit d’alguna ocasió clara. En el minut 12:26, en una contra han aconseguit el 0-2, també obra de Javi. Tot i el resultat advers, Catalunya ha tornat a recuperar el bon joc dels primers minuts i ha pogut retallar distàncies,  però el porter murcià ha estat encertadíssim.

A la represa, Catalunya ha sortit amb ganes de remuntar el partit i ha començat a triangular diverses accions, generant innumerables ocasions molt clares. Tant és així que a la sortida d’un córner, Xavi posava l’1 a 2 després d’engaltar un xut que ha entrat per l’escaire i que feia justícia al que fins en aquell moment s‘estava veient. Tanmateix, els murcians han ampliat l’avantatge fruit d’un infortuni a la defensa catalana per mitjà d’Ángel (1-3). Aleshores, el partit s’ha tornat boig, ja que s’han anat succeint les ocasions per ambdues seleccions.

Al minut 2:36, en una bona jugada col·lectiva Alejandro ha marcat el 2 a 3, però seguidament, i després de treure des del centre, la Selecció de Múrcia ha tornat a distanciar-se en el marcador gràcies a un gol d’Ignacio (2-4). El ritme ha estat frenètic, la Catalana ha posat l’accelerador i dos minuts més tard Xavi ha tornat a reduir el resultat establint el 3 a 4 quan encara quedaven 6 minuts per acabar el matx.

Els murcians s’han posat nerviosos al veure’s amenaçats per l’elevat ritme de joc dels catalans. A falta de tres minuts, el seleccionador català, Jorge Vargas, ha demanat temps mort per tal de preparar el joc de 5, però finalment no ha donat el resultat esperat per remuntar, ja que a la primera acció de joc de 5 i a causa d’una errada a l’hora de fer el canvi de porter jugador, Múrcia se n’ha aprofitat per tancar el partit amb el definitiu 3 a 5. Tot i quedar més de dos minuts i jugant de 5, els catalans ja no han pogut capgirar el marcador.

De totes maneres, la sub 16 masculina ha deixat bones sensacions. L’equip dirigit per Vargas demà es disputarà amb l’Aragó les opcions de classificació en aquest grup anomenat el grup de la mort, compost per les quatre seleccions que han guanyat el campionat en els últims quatre anys.