Catalunya es queda un pas de la final

" />

FS Notícies | 19/03/2011
La selecció catalana sub 16 femenina no ha pogut superar a la selecció amfitriona, Múrcia, en el partit que aquest matí han disputat a Torre Pacheco davant d’un pavelló ple de gom a gom.
<p class=Catalunya es queda un pas de la final

" onerror="imgError(this);">

Del 16 al 20 de març, la localitat murciana de Torre Pacheco és la seu del Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques sub 16 femenines de futbol sala.

Les jugadores que integren aquesta selecció sub 16 són les que es presenten a continuació:

CASTELLDEFELS F.S.F..

El cos tècnic és el format per l’Israel López i el Robert Caneda com a entrenadors, l’Èlia Sicília com a delegada i el Sergio Ruz exercint les funcions d’auxiliar.

Recordem que el sorteig que es va celebrar a Torre Pacheco el passat mes de febrer va deixar configurats els dos grups tal i com es mostra a continuació:

LA RIOJA

CATALUNYA: Nerea, Banxu, Berta, Cèlia i Cris (5 inicial). També han jugat: Leire, Peke, Bet, Maria Clotilde, Maria i Ainoa.

LA RIOJA: Paula, Carmen, Rebeca, Elsa i Silvia(5 inicial). També han jugat: Cristina, María, Natalia i Marina.

ÀRBITRES: Manuel Hidalgo i José Antonio Paredes. Taula: Lidia Cámara.

GOLS: 1-0 (Peke, min. 10); 1-1 (Natalia, min. 12); 2-1 (Maria Ayala, min. 15); 3-1 (Cris, min. 23); 4-1 (Peke, min. 33); 4-2 (Carmen, min. 37).

CRÒNICA: Catalunya comença amb bon peu el Campionat d’Espanya sub 16 femení, imposant-se a la Rioja per 4 gols a 2.

Després d’uns minuts inicials d’igualtat d’ocasions per ambdues seleccions, Catalunya ha anat imposant el seu joc i progressivament ha anat guanyant protagonisme. En el minut 10 del partit, les catalanes s’han avançat en el marcador gràcies a un gol de la jugadora de la Penya Esplugues, Peke. A partir d’aquell moment, i tot i el gol de contraatac de Natalia que empatava el partit dos minuts més tard, Catalunya ha gaudit de la possessió de la pilota. Al minut 15, després d’una jugada individual d’Ainoa, Maria Ayala ha fet pujar el 2-1 al marcador, resultat amb el que s’arribava a la mitja part del partit.

Catalunya ha sortit molt concentrada del vestidor i des del primer minut de la segona part ha marcat el ritme del partit. La intensitat del joc era superior a la de la primera part, i transcorreguts tan sols 3 minuts La Rioja acumulava ja 3 faltes en el seu compte particular. Ha estat en aquell moment quan Cris ha fet un autèntic golàs per l’esquadra de la porteria de La Rioja, gol que donava una certa tranquil·litat a les noies d’Israel López. L’avantatge s’ha ampliat al minut 33, quan una explosiva Peke ha marcat el 4-1 a favor de les catalanes. A tan sols 2 minuts i mig pel final, La Rioja marcava el 4-2 definitiu després d’un llançament de doble falta de Carmen. Els àrbitres del partit han acabat assenyalant 3 llançaments a 10 metres per La Rioja i una per Catalunya.

Demà el conjunt català s’enfrontarà a les 11 hores a una de les seleccions favorites, Madrid. Informar que la Federación de Fútbol de la Región de Múrcia ha habilitat una pàgina web específica del campionat des d’on es poden seguir en directe tots els partits que aquests dies es disputen a Torre Pacheco: http://www.campeonato.moogo.es

17.03.11

MADRID

3

4

MADRID: Carol, Virginia, Jennifer, Aida, Coral (5 inicial). També han jugat: Miriam, Irene, Marta, Iris, Sofía.

CATALUNYA: Nerea, Banxu, Cèlia, Cris i Peke (5 inicial). També han jugat: Leire, Peke, Bet, Berta, Maria Clotilde, Maria Ayala i Ainoa.

ÀRBITRES: Manuel Hidalgo i Francisco Marín. Taula: Maria Cristina Coneja.

GOLS: 0-1 (Peke, min. 6); 0-2 (Leire, min. 18); 1-2 (Aida, min. 19); 2-2 (Virginia, min. 24); 3-2 (Marta, min. 28); 3-3 (Banxu, min. 38); 3-4 (Bet, min. 39).

CRÒNICA: Catalunya suma ja 6 punts en la classificació general del grup A després d’haver guanyat dos dels tres partits classificatoris (La Rioja i Madrid). Demà, Catalunya-Andalusia (11h).

Gran partit el que s’ha viscut aquest matí entre Catalunya i Madrid: emoció i intensitat màxima fins al darrer segon. Catalunya ha fet una molt bona primera part, dominant el partit i pressionant ja des del principi a mig del camp. El joc ofensiu de les catalanes els ha donat la primera recompensa al minut 6, quan Peke ha marcat el 0-1 amb un potent xut creuat que ha entrat per l’esquadra de la porteria madrilenya. Les ocasions per Catalunya s’anaven succeïnt, i Madrid no aconseguia traspassar la barrera catalana. A pràcticament 9 minuts de la mitja part, Madrid ja acumulava 5 faltes, fet que ha propiciat que Catalunya pogués xutar 3 llançaments a 10 metres. Tot i així, una brillant actuació de la portera Carol, la millor de Madrid, ha evitat que cap dels tres xuts es convertissin en gol. Catalunya no desistia i ho seguia intentant. Al minut 18, Leire ha aprofitat una ràpida contra i ha marcat el 0-2 amb un fort xut que ha entrat a porteria fregant el pal. Només uns segons abans d’acabar la primera part, Aida ha escurçat distàncies pel conjunt madrileny, després d’un gol llançat des de 8 metres. Amb l’1 a 2 s’arribava al descans.

Madrid ha plantejat un joc diferent a la segona part i ha portat el partit al seu terreny. Al minut 24, Virgina ha marcat el gol de l’empat i, a partir d’aquell moment, el domini ha passat a ser de la selecció madrilenya. Madrid pressionava al mig del camp i generava contínuament perill per les catalanes. Destacar la gran actuació de Nerea, la portera del Rubí CEFS, que ha posat les coses molt complicades a Madrid. Marta, al minut 28, marcava el 3-2 i la intensitat del partit era cada vegada més forta. El públic assistent al Pabellón Municipal Virgen de Pasico de Torre Pacheco vibrava amb les oportunitats d’ambdues seleccions. No ha estat fins al minut 38 que Catalunya ha aconseguit el 3 a 3, amb un gol de  Banxu després d’una gran jugada de Maria Clotilde. Però el partit encara guardava una sorpresa final: a només 11 segons del final, i després d’una errada de la defensa madrilenya, Bet ha rematat amb un fort xut davant la porteria de Carol i ha aconseguit el 3-4 definitiu que permet a Catalunya passar a les semifinals.

18.03.11

1

1

ANDALUSIA

CATALUNYA: Pili, Leire, Bet, Maria Ayala i Cèlia (5 inicial). També han jugat: Peke, Berta, Maria Clotilde i Banxu.

ANDALUSIA: Marta López, Sonia, Marta Gallegos, Miriam Ortega i Beatriz Reyes (5 inicial). També han jugat: Núria Visuete, Rocío Gómez, Paula Anabel García i Elena Aragón.

ÀRBITRES: Alejandro Martínez i José Andrés Paredes. Taula: Sol Betanzos.

GOLS: 0-1 (Rocío, min. 13); 1-1 (Berta, min. 33).

CRÒNICA: Catalunya empata el darrer partit de la fase classificatòria davant d’Andalusia, l’altra selecció del grup A classificada per les semifinals.

El partit, sense efectes classificatoris, s’ha iniciat amb igualtat d’oportunitats per ambdues seleccions. Ben aviat, però, Catalunya ha ensenyat les seves cartes i ha començat a imposar el seu joc. Tot i així, la sort s’ha decantat a favor d’Andalusia al minut 13 de partit, quan un xut sense intenció de Rocío ha estat desviat per una jugadora catalana i, enganyant a Pili, s’ha convertit en el 0-1 a favor del conjunt andalús. Al minut 16, amb cinc faltes acumulades, Catalunya ha xutat amb tan sols 20 segons de diferència dos llançaments a 10 metres sense poder-ne fer pujar cap al marcador. L’hegemonia seguia sent de Catalunya, que disposava de nombroses ocasions sense èxit.

A la segona part, i amb el suport d’una vintena de seguidors catalans que han assistit al pavelló, Catalunya ha aconseguit la seva recompensa arribat el minut 33, gràcies a un gol de la Berta, jugadora de l’Arenys de Munt CE.  Les catalanes han tingut la possibilitat d’ampliar el marcador al minut 18, quan un xut de Cèlia ha pràcticament creuat la línea de la porteria andalusa en el que hauria pogut representar el 2 a 1.

Finalment, resultat igualat que deixa a Catalunya i Andalusia empatades a punts i a l’esperar de disputar demà el pas a la final.

SEMIFINAL

MÚRCIA

5

2

MÚRCIA: Irene, Mayte, Patri, Consuelo i Chiqui (5 inicial). També han jugat: Cristina Pérez, Cristina García, Alba Ganoyo, Claudia Ferrer, Elisabet Carrasco i Lidia Mamo.

CATALUNYA: Nerea, Banxu, Cris, Ainoa i Peke (5 inicial). També han jugat: Peke, Bet, Berta, Cèlia, Maria Clotilde, Maria Ayala i Ainoa.

ÀRBITRES: Manuel Hidalgo i Francisco Marín. Taula: Jesús Sotomayor.

GOLS: 1-0 (Consuelo, min. 5); 2-0 (Alba, min. 9); 2-1 (Maria Clotilde, min. 14); 3-1 (Consuelo, min. 15); 4-1 (Mayte, min. 28); 4-2 (Peke, min. 36); 5-2 (Patri, min. 38).

CRÒNICA: Les seleccions de Catalunya i Múrcia han sortit a la pista enmig d’una multitud d’aplaudiments, xiulets i soroll de tambors d’un públic entregat que omplia de gom a gom el pavelló de Torre Pacheco. I és que l’ocasió s’ho mereixia. Final anticipada per dues de les seleccions que havien mostrat estar en millors condicions en els partits de la fase classificatòria. L’amfitriona, Múrcia, que partia com a favorita, i Catalunya, amb un joc constant, persistent i d’atac, eren garantia d’un bon espectacle futbolístic.

A les 13 hores ha començat el partit. La selecció murciana pressionava a Catalunya i, després d’un avís de Chiqui al minut 2, Consuelo anotava l’1 a 0 amb un gol de taló. A partir d’aquell moment, les catalanes han reaccionat i han començat el seu atac particular, obligant a Múrcia a defensar-se reculant a la seva pista. Tot i així, després d’una combinació entre les murcianes Cristina i Alba, aquesta segona ha marcat el 2 a 0 sense que la portera Nerea pogués fer-hi res. Catalunya no es rendia i seguia pressionant. Al minut 14, i després d’un mal rebuig de la portera murciana a un xut de la Cèlia, la Maria Clotilde ha marcat el 2 a 1 que escurçava distàncies. L’alegria però ha durat poc: un minut més tard, Consuelo feia pujar el 3 a 1 al marcador en un xut des de 8 metres que s’ha colat per l’esquadra de la porteria catalana.

L’inici de la segona part ha estat de clar color català. Les noies d’Israel López posaven contra les cordes a les murcianes, que esperaven a la seva meitat de pista la possibilitat d’una contra que els assegurés el resultat del partit. No ha estat fins al minut 28 que Mayte ha marcat el 4-1 que donava un avantatge més ampli a les amfitriones. Les catalanes, però, han seguit persistint i buscant el gol que els donés aire per seguir somiant amb la final. Arribat el minut 33, el cos tècnic de la selecció catalana ha decidit arriscar i jugar amb portera jugadora. Al 36 arribava la recompensa: gol de Peke després d’una gran jugada personal. Catalunya encara ha tingut alguna possibilitat d’escurçar distàncies, però han estat les murcianes les que al minut 38 han sentenciat el partit amb un gol de Patri. L’elevada intensitat del partit s’ha mantingut fins al darrer segon i el públic de la grada ha agraït l’esforç de les seves jugadores, tot reconeixent que ha estat el millor partit dels disputats fins el moment del campionat. Una final anticipada amb gust agredolç per les catalanes.

Múrcia jugarà demà la final davant Cantàbria a les 12 hores.