Catalunya empata davant el Penya Esplugues en un duel emocionant
FS Notícies | 11/12/2017
La Selecció Catalana sub 21 femenina completa una gran primera part amb dos gols, però les del Baix Llobregat reaccionen a temps en la represa per igualar l’encontre.

Fitxa tècnica

CATALUNYA, 2: Mariona Solà, Marta Collado, Marta Luján, Marta de los Riscos i Iris Amado. També han jugat: Anna Muniesa, Laura Oliva, Èlia Gullí, Sònia Blanco, Anna Munné, Roser Maymó i Paula Jiménez.

AE Penya Esplugues, 2: Raquel Reventós, Celia Cantà, Estela Cantero, Marta González i Arantxa Medina. També han jugat: Nerea Vilalta, Helena Roig, Laia Beltrán i Celeste Benet.

Gols primera part: Iris Amaro (1-0, 13’), Laura Oliva (2-0, 18’).

Gols segona part: Estela Cantero (2-1, 29’), Arantxa Medina (2-2, 35’)

Targetes grogues: Laia Beltrán (16’).

Àrbitre: Eduard Monferrer Pérez.

Àrbitre assistent: Raúl Crisostomo Pardo.

El combinat que dirigeix Clàudia Pons ha empatat 2 a 2 davant l’AE Penya Esplugues, de la Primera Divisió Femenina, en el segon amistós de la temporada. Catalunya ha marxat als vestidors amb un avantatge de 2 a 0 gràcies a la seva efectivitat en un gran primer temps, però les visitants han mostrat la seva millor versió després del descans i han anivellat un encontre obert que podria haver guanyat qualsevol.

Els primers instants del partit s’han caracteritzat per un lleuger domini de la Selecció. El conjunt català ha dificultat la creació del joc del Penya Esplugues amb una pressió alta i intensa a prop de l’àrea rival. La primera ocasió catalana ha estat un xut massa creuat d’Anna Munné, que ha provat de sorprendre la portera visitant. L’equip del Baix Llobregat ha defensat amb les línies juntes, tapant els espais amb constants ajudes. Malgrat gaudir de la possessió de la pilota, Catalunya ha tingut problemes per generar ocasions de perill.

El Penya Esplugues, per la seva part, ha esperat la seva oportunitat al contraatac. Amb pocs tocs ha arribat a la porteria catalana, però no ha estat encertat en la definició. En l’equador del primer temps, novament Munné ha estat a punt d’inaugurar el marcador en un ràpid contraatac tot i que ha acabat xutant desviat. Al minut 13, Laura Oliva ha realitzat una gran jugada individual per la banda esquerra i ha assistit a Iris Amaro perquè, lliure de marca, enviés la pilota al fons de les xarxes. Quan faltaven dos minuts per al descans, Oliva ha ampliat diferències amb un potent xut llunyà que una defensora s’ha introduït en pròpia porteria en intentar rebutjar-lo.

En la segona part, el Penya Esplugues ha estirat les seves línies per buscar capgirar el marcador. Això ha provocat que Catalunya tingués més espai i més metres per córrer. D’aquesta manera, Oliva, molt activa durant tot l’encontre, ha pogut marcar el tercer quan marxava sola cap a porteria, però el seu control ha estat massa llarg. El conjunt del Baix Llobregat també ha tingut el 3 a 1 a les botes d’Arantxa Medina en dues ocasions. Tanmateix, les magnífiques intervencions d’Anna Muniesa ho han evitat. La reacció catalana ha estat un tir ajustat de Marta de los Riscos que la portera visitant ha enviat a córner amb una aturada providencial.

Després de diverses aproximacions perilloses, el Penya Esplugues ha aconseguit escurçar diferències en el marcador. Estela Cantero ha rebut la pilota a mitja pista, s’ha donant la volta i ha marcat el primer gol del seu equip amb una precisa vaselina. El gol ha esperonat a les visitants, que s’han abocat a l’atac per igualar el xoc en el tram final del xoc. Quan faltaven quatre minuts per al xiulet final, Arantxa Medina ha marcat el definitiu 2 a 2 amb un potent tir ajustat al pal esquerre.