Catalunya, eliminada en semifinals davant la Regió de Múrcia
Notícies Generals | 22/04/2017
La Selecció Catalana de futbol sala Aleví perd 2 a 3 contra els murcians i cau eliminada en les semifinals del Campionat d’Espanya, disputat a Extremadura.

CATALUNYA, 2: Adrián Walter, Akim Rafols, Pau Codony, Pol Salas i Eudald Ripollès. També han jugat: Héctor Plaza, Martí Lara, Mohamed Boullouh, Mateo Monclús, Nil Sierra, Gerard Sierra i Adrián Fernández.

REGIÓ DE MÚRCIA, 3: Ángel López, Noel Franco, Pablo Camacho, Álvaro Sánchez i Ángel Ros. També han jugat: Alejandro Izquierdo, Iván Belda, Rubén Manresa, Jesús Lozano, Iván Manjón, Germán Sánchez i Daniel Ríos.

Gols primera part: Pau Codony (1-0, 3’), Noel Franco (1-1, 4’), Pablo Camacho (pp. 2-1, 13’).

Gols segona part: Álvaro Sánchez (2-2, 25’; 2-3, 28’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Àrbitres: Sergio Borrego Palomino i Sergio Salomé Vizuete.

Àrbitre assistent: Eleazar Vegas Cazado.

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana Aleví masculina de futbol sala s’ha acomiadat del Campionat d’Espanya en caure derrotada per la mínima, per 2 a 3, en semifinals davant la Regió de Múrcia. Els jugadors de Rubén González han marxat a vestidors guanyant per 2-1, però en la represa els murcians han capgirat el marcador amb dues dianes d’Álvaro Sánchez, classificant-se per a la final de diumenge dia 23 d’abril.

Catalunya ha començat el partit intensa, circulant amb criteri la pilota i desgastant el rival amb possessions llargues. Quan només s’havien disputat dos minuts de partit, Múrcia ha avisat del seu potencial amb una doble ocasió de gol. Primer ha estat Álvaro Sánchez qui ha estat a punt de marcar amb un xut creuat que ha sortit desviat per poc. A continuació, el porter català Adrián Walter ha salvat el seu equip amb una fantàstica aturada en un tir de Pablo Camacho. Després d’aquestes accions, la Selecció ha aprofitat la seva primera arribada perillosa per avançar-se en el marcador amb un llançament de falta directa transformat per Pau Codony.

La reacció murciana no s’ha fet esperar. Només un minut després del gol català, Noel Franco ha rebut una pilota a l’interior de l’àrea i ha posat les taules al marcador amb un xut creuat. A partir d’aquest moment, Catalunya ha tornat a fer-se amb les regnes del xoc i ha gaudit de dues oportunitats clares de gol en les botes de Mohamed Boullouh i Nil Sierra, però un inspirat Ángel López ha evitat el 2-1 amb dues intervencions de mèrit. Per la seva part, Múrcia també ha pogut marcar a través d’un xut de Camacho que un defensa català ha salvat quan la pilota estava a punt de traspassar la línia de gol. A falta de dos minuts per al descans, Catalunya s’ha tornat a avançar en el marcador gràcies a una diana en pròpia porteria de Pablo Camacho en intentar refusar un xut d’Akim Rafols.

En la represa, la Catalana ha tornat a la pista amb l’objectiu d’eixamplar diferències. D’aquesta manera, Eudald Ripollès ha acaronat el 3-1 en un xut que ha salvat Ángel López amb una gran mà. A continuació, Akim Rafols ha posat a prova novament el porter murcià amb un tir ajustat al pal dret que ha aconseguit desviar a córner. La selecció murciana ha despertat i ha tornat a empatar el partit. Álvaro Sánchez ha batut a Héctor Plaza amb un potent xut que ha entrat per l’escaire, lluny de l’abast del porter català.

El partit ha arribat obert en els últims cinc minuts de joc. Catalunya ha avançat línies per buscar un gol que podria suposar la victòria. Pau Codony ha estat a punt de marcar, però ha aparegut la cama d’Ángel López per impedir-ho. En una jugada a pilota aturada, Múrcia també ha creat perill en un llançament de falta d’Álvaro Sánchez que ha sortit per sobre el travesser. A falta d’un minut per al final, novament Álvaro Sánchez ha donat el passi a la final a Múrcia gràcies a un xut ajustat des de fora de l’àrea que ha acabat al fons de la xarxa. Amb aquesta derrota, Catalunya conclou la seva participació en la Fase Única del Campionat d’Espanya que se celebra a Càceres.

Al partit ha assistit el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, José Miguel Calle; i el directiu de la LFCS de la FCF i responsable de les Seleccions Catalanes de futbol sala, Ramon Marcial; entre d’altres.