Catalunya derrota a Cantàbria i es classifica per a la Fase Final del Campionat d’Espanya
FS Notícies | 28/01/2018
La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala obté una treballada victòria per 3 a 1 davant d’una rocosa Cantàbria i certifica el seu passi a la Fase Final del Campionat d’Espanya.

CATALUNYA, 3: Mariona Solà, Sonia Blanco, Paula Jiménez, Roser Maymó, Laura Oliva, Anna Munné, Marta Collado, Èlia Gullí, Iris Amaro, Marta Luján, Marta de los Riscos i Anna Muniesa.

CANTÀBRIA, 1: Andrea Toral, Paula López, Lydia Méndez, Cynthia Lamborena, Carolina Arroyo, Raquel Manterola, María Calvo, Andrea Sierra, Lleir Martínez, Paula Valdivieso, Carmen Noreña i Themis Moreno.

Gols segona part: Carmen Noreña (0-1, 24’), Laura Oliva (1-1, 24’), Marta Collado (2-1, 34’), Laura Oliva (3-1, 38’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: Rogelio Pacheco Gómez, Ignasi Velasco Casals i Víctor Pasamontes Remisa (àrbitres), i Montserrat Llamazares Vázquez (àrbitre assistent).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala ha guanyat a Cantàbria per 3 a 1 en un partit que ha començat perdent i obté el passi per disputar la Fase Final del Campionat d’Espanya. Les de Clàudia Pons aconsegueixen el bitllet de manera brillant superant a un rival combatiu que ha lluitat fins al final. Tot i encaixar un gol a l’inici del segon temps, Catalunya ha demostrat capacitat de reacció i ha capgirat el marcador amb un doblet de Laura Oliva i una diana de Marta Collado.

Catalunya, ofensiva i atrevida, ha sortit a per la victòria des del xiulet inicial davant d’una defensiva Cantàbria. La primera aproximació perillosa catalana ha estat al minut 3 amb un xut ras de Paula Jiménez des de fora de l’àrea que ha refusat la portera càntabra Andrea Toral. La Selecció ha dominat els primers compassos del duel a través de la possessió de la pilota i un joc associatiu, tancant al rival en el seu propi camp i sense deixar-lo pensar.

En l’equador del primer temps, Paula Jiménez ha tornat a gaudir d’una bona oportunitat per inaugurar el marcador després d’una gran passada de Marta Luján, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat pel pal esquerre. Per la seva part, Cantàbria ha defensat amb les línies juntes molt a prop de la seva porteria, intentant tapar els espais per dificultar els atacs catalans. En una gran acció individual, Èlia Gullí ha tingut l’1-0 en les seves botes, però el seu tir ha sortit excessivament creuat. L’única ocasió clara càntabra de la primera part ha estat un potent xut de Paula Valdivieso que Anna Muniesa ha desviat a córner amb una magnífica aturada.

En la represa, Cantàbria ha començat a jugar de cinc per intentar avançar-se en el marcador. Malgrat això, Catalunya, ben posicionada en la pista i amb les idees clares, ha sabut curtcircuitar les arribades visitants. En una acció aïllada, el bloc càntabre ha marcat el 0-1, obra de Carmen Noreña amb un potent tir ras des de fora de l’àrea. La reacció de les de Clàudia Pons ha estat immediata. Laura Oliva, molt atenta, ha sorprès la portera rival amb un xut sec.

Els últims deu minuts de l’encontre s’han caracteritzat pel domini català davant d’una Cantàbria amb dificultats per arribar amb perill a la porteria d’Anna Muniesa. Laura Oliva ha finalitzat amb un xut desviat una bona jugada col·lectiva. Quan faltaven set minuts per al final, Marta Collado ha aprofitat una errada defensiva de Cantàbria, ha interceptat la pilota i ha batut Andrea Toral amb un tir ras ajustat al pal dret. Al minut 38, Laura Oliva ha sentenciat el matx marcant el seu segon gol en una gran acció individual que ha culminat amb un poderós tir des de la frontal de l'àrea. D’aquesta manera, Catalunya, amb tres victòries en tres partits, disputarà la Fase Final del Campionat d’Espanya.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, Marcelino Blázquez; el directiu de l’FCF i l’LCFS Joaquim Sala;  el directiu i delegat de l’FCF al Maresme, Antonio Jiménez; l'alcadessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa; i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Miquel Ángel Ruiz.