Catalunya culmina un any d’ensomni
FS Notícies | 03/05/2019
Les Seleccions Catalanes de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol tornen a fer història aconseguint guanyar, per primera vegada, el campionat d’Espanya Benjamí, sumant, aquesta temporada, tres campionats i un subcampionat d’Espanya, sent la territorial amb més títols aconseguits.

Ho han tornat a fer. Una temporada més, les Seleccions Catalanes de Futbol Sala es col·loquen a l'esglaó més alt del podi com la territorial amb més Campionats d’Espanya aconseguits, sumant tres títols de campiona i un subcampionat en els vuit tornejos estatals que s'han disputat durant el transcurs de la temporada 2018-2019.

Però, aquesta temporada, Catalunya ho ha fet d’una forma especial, després d’aconseguir, per primera vegada en la seva història, penjar-se la medalla d’or en categoria Benjamí. D’aquesta manera, les Seleccions Catalanes han assolit, en els darrers anys, la fita de ser campiones d’Espanya en totes les categories que competeixen: Benjamí, Aleví, Infantil, Infantil femenina, sub 16, sub 17 femenina, sub 19 i sub 20 femenina. Una fita històrica que la col·loquen com el gran referent a nivell de seleccions autonòmiques de futbol sala.

La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala ha estat la darrera a competir, del 25 al 28 d’abril, a terres murcianes. Ha realitzat un campionat d’Espanya espectacular, amb unes xifres que ho diuen tot: en els quatre partits disputats entre la fase de grups i la fase final, els jugadors de Jordi Barrero han signat un registre brillant de 24 gols a favor, i només, 7 en contra, adjudicant-se la copa de Campions d’Espanya per primera vegada en la seva història.

Per la seva banda, la Selecció Catalana Infantil de futbol sala es va proclamar campiona d'Espanya a El Ejido (Almeria) després de rubricar contra Castella-la Manxa un torneig excel·lent dels jugadors de Gerard Pusó. Els catalans es van imposar al conjunt castellà per 3 gols a 5 a la gran final disputada al Pavelló Municipal d'El Ejido.

La Selecció Catalana sub 20 femenina de futbol sala va ser l'encarregada d'inaugurar el registre de campionats quadribarrats amb la seva victòria a la Fase Final de Las Rozas (Madrid) el mes de febrer passat, després de superar la Fase Prèvia que es va disputar a Sabadell. Les catalanes van revalidar el títol de campiones d'Espanya (aconseguit la temporada passada en categoria sub 21 femení) davant de Galícia per 1 gol a 2 en una excel·lent actuació de les jugadores de Jordi Gay.

També va tocar el cel a Las Rozas una Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala que es va penjar una molt meritòria medalla de plata. Les jugadores de Jordi Barrero van quallar una final a quatre sensacional en la qual es van creuar amb Regió de Múrcia a les semifinals (5 a 3) i amb Andalusia a la final (3-4). A la Fase Prèvia, celebrada també a la localitat de Sabadell, Catalunya sub 17 femenina es va classificar amb un balanç immaculat de dues victòries, de dos partits disputats, i un registre golejador de 21 gols a favor i només 1 en contra.

En les darreres 8 temporades, les Seleccions Catalanes de Futbol Sala han assolit 14 Campionats i 10 Subcampionats d’Espanya.