Catalunya comença amb bon peu la fase final europea
Notícies Generals | 22/06/2013
La Selecció Catalana guanya per zero gols a dos al Isloch bielorrús en el primer partit de la lliga de la fase final de la Copa Regions UEFA.

Ja ho havia dit en la prèvia el seleccionador català, Toni Almendros: "començar guanyant és molt important". I sembla que el missatge ha calat entre els jugadors de la Selecció Catalana. Des del primer minut, els catalans han sortit a lluitar per aconseguir la victòria demostrant els arguments futbolístics que més coneix: la possessió de pilota i la ràpida circulació.

Tot i el domini i la clarividència de la davantera catalana, la Selecció no aconseguia apropar-se a la porteria rival amb perill. Un ú contra ú de Ramon Rovira amb el porter bielorrús ha estat l'ocasió més clara de la primera part. El joc però estava igualat, ja que tan sols minuts abans Pratskevich havia estavellat la pilota al pal després d'un contraatac.

L'inici de la segona part ha seguit amb els paràmetres de la primera. El bon to físic de l'equip de l'est d'Europa no ha estat suficient per parar als catalans. Al minut 60, Javi León ha centrat des de banda esquerra i Òscar Muñoz, amb eficiència, ha aconseguit obrir la llauna. A partir d'aquell moment, la teranyina bielorrussa s'ha desfet i les ocasions catalanes han començat a arribar. Amb els minuts, l'Isloch ha volgut buscar l'empat però tots els esforços han estat insuficients. A partir d’aquell moment, la teranyina bielorrussa s’ha desfet i les ocasions catalanes han començat a arribar. Amb els minuts, l’Isloch ha volgut buscar l’empat però tots els esforços han estat insuficients. Després d’una falta sobre Enric, Franco Sanchirico ha xutat magistralment la falta fent pujar el 0 a 2 definitiu en el marcador.

L'empat sense gols entre els altres rivals de grup, l'Olimp de Moscú i el Yugoiztochen búlgar fa que Catalunya sigui líder del grup B. La Selecció compta tots els seus partits oficials a Europa per victòries. Propera cita: 24 de juny a les 17.30 contra el Yugoiztochen a la localitat d'Este.

Fitxa del partit:

Isloch: Aleshkevich, Lynko, Borodaenko, Savostyonok, Taleika (Millin, 89'), Zhilich (Danilik, 78'), Sheleg (Iorgachev, 89'), Kolodinski, Rudenok, Pustokhod y Pratskevich.

Catalunya: Carlos, Franco, Vivó, Álex Cano, León, Guillem Cornellà (Pep Caballé, 71'), Heredia, Munta, Enric, Óscar Muñoz (Boris, 78') y Rovira (Diego, 69').

Àrbitre: Pavle D. Radovanovic. TG: Taleika / Enric Gols: 0-1, Òscar Muñoz (58'). 0-2, Franco (89')

Estadi: Comunale 'Vallini'. 100 aficionats.

Totes les imatges d'aquest partit, a l'apartat de "galeries d'imatges" del web de la FCF.