Catalunya cau derrotada en el seu debut davant Castella-La Manxa
Notícies Generals | 19/04/2017
La Selecció no materialitza les seves ocasions i perd davant d'un conjunt manxec més efectiu en els últims metres.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 0: Adrián Walter, Akim Rafols, Pau Codony, Pol Salas i Eudald Ripollès. També han jugat: Héctor Plaza, Martí Lara, Mohamed Boullouh, Mateo Monclús, Nil Sierra, Gerard Sierra i Adrián Fernández.

CASTELLA-LA MANXA, 5: Diego Escobar, Andrés Agudo, Pablo Martínez, Aaron García i Enrique Reina. També han jugat: Luís Nieto, Hugo Ferrer, Alfredo Navarro, Luís Gómez, Andreu Linares, José Luís Mendoza i Alejandro Pato.

Gols primera part: Andreu Linares (0-1, 13’).

Gols segona part:  Alejandro Pato (0-2, 17’), Andreu Linares (0-3, 24’), Andreu Linares (0-4, 24’) i Alfredo Navarro (0-5, 27’).

Targetes grogues: Luís Gómez (14’), Akim Rafols (22’) i Adrián Fernández (28’).

Àrbitres: Francisco Pavón Encinas i Miguel Ángel Polo Polo.

Àrbitre assistent: David Guerra Torrisco.

Espectadors: 250 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana Aleví masculina de futbol sala ha iniciat amb mal peu la seva participació en la Fase Única del Campionat d’Espanya que se celebra a Càceres. L’equip de Rubén González ha perdut davant Castella-La Manxa en un partit més igualat del que reflecteix el marcador final. Massa càstig per als catalans en un duel que s’ha decidit per l’encert dels manxecs en els metres finals i la poca contundència de la Selecció en les dues àrees. Un gran nombre d’aficionats catalans s’han desplaçat fins al Pavelló Municipal d’Aldeanueva de la Vella per animar el seu equip.

Catalunya ha saltat a la pista amb la intenció de ser protagonista en el partit. El conjunt català ha combinat amb fluïdesa i ha trobat esquerdes en la defensa manxega gràcies a jugades llargues i elaborades. D’aquesta manera, Akim Rafols ha tingut en les seves botes el primer gol de l’encontre, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat pel pal dret de la porteria defensada per Diego Escobar. Poc després, Pau Codony ha superat a dos rivals amb un veloç canvi de ritme i ha provat fortuna amb un tir llunyà que ha marxat fora per poc.

Per la seva part, Castella-La Manxa s’ha trobat còmode deixant la iniciativa als catalans i esperant la seva oportunitat al contraatac. L’ocasió més clara ha estat un xut d’Andreu Linares que ha pogut desviar a córner Adrián Walter. La Selecció ha agafat confiança amb el pas dels minuts, però no ha estat encertada en els metres finals. Quan millor estava jugant ha arribat el gol dels manxecs. A falta de dos minuts per al descans, Luís Gómez ha recuperat la pilota en zona defensiva catalana i ha assistit a Andreu Linares per a que inaugurés el marcador a porteria buida.

En la represa, la Selecció ha donat un pas endavant amb l’objectiu d’empatar ràpidament el duel. Rubén González ha ordenat als seus jugadors avançar la pressió per recuperar la pilota més a prop de l’àrea visitant. L’equip català ha intentat tombar el mur manxec amb calma, buscant escollir la millor opció en cada moment sense caure en la precipitació. Quan només s’havien disputat dos minuts del segon temps, Pol Salas ha tingut una gran ocasió per marcar l’1-1, però Luís Nieto ha estat providencial per evitar que la pilota superés la línia de gol.

En l’equador de la segona part, Castella-La Manxa ha superat la pressió catalana amb una passada en llarg d’Aaron García que ha controlat Andreu Linares i ha finalitzat Alejandro Pato al primer toc. Galleda d’aigua freda per Catalunya. Malgrat encaixar el segon gol, els catalans no s’han arronsat i han seguit lluitant per escurçar distàncies. Han assumit certs riscos defensius i això ho ha aprofitat l’adversari per marcar el tercer. En una acció desafortunada, Andreu Linares ha caçat un mal refús d’Adrián Walter per anotar el tercer gol del seu equip.

Poc després, Castella-La Manxa ha sentenciat el duel amb un quart gol en una jugada d’estratègia. Els manxecs han executat un servei de banda elevat que Andreu Linares ha pentinat per superar a Walter i marcar un hat-trick. Lluny de donar-se per vençuts, els catalans han buscat sense descans tornar a entrar en el partit amb un gol, però no han trobat el camí per sorprendre a la defensa rival. A les acaballes de l’encontre, Alfredo Navarro ha marcat el cinquè en finalitzar una jugada d’estratègia mal defensada per Catalunya.

Al partit ha assistit el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, José Miguel Calle; i el directiu de la LFCS de la FCF i responsable de les Seleccions Catalanes de futbol sala, Ramon Marcial; entre d’altres.