Catalunya cau davant Galícia
Notícies Generals | 02/03/2024
La Selecció Catalana sub 17 perd davant la Selecció Gallega (2-1) en un partit espès i es jugarà el passi a les semifinals davant Madrid en la darrera jornada de la Fase d'Or.

GALICIA
2 - 1
GALICIA
Naiara, Paula, Noelia, Noa, Jimena, Sara, Laura, Carolina, Lucía, Lua i Sara.
Rocío, Nerea Carmona, Alèxia, Maria, Noa, Sol, Ainoa, Martina, Serra, Aina i Nerea. També han jugat Laia Abdón, Carlota, Bea, Celia, Natàlia i Ona.
Laura Ruiz (1-0, 25') i Noelia (2-0, 69')

Ona Montserrat (2-1, 83')
Paula Rodríguez

Rebeca Cosgaya, assistida per Iria Alonso i Lucía Rodríguez.

Espectadors: Estadi Jose Antonio Pérez, 200 persones

Reacció tardana. Catalunya perd davant Galícia (2-1) en la segona jornada de la Fase d'Or del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. Les catalanes han retallat distàncies al tram final però ha estat massa tard per igualar l'electrònic. Ona Montserrat ha fet el gol català i Noa Ortega ha tingut el 2 a 2 en un cop de cap que ha aturat la portera gallega al temps extra.

Primers minuts de domini altern, amb possessions més madurades de Catalunya i Galícia que buscava l’àrea de Rocío Romano amb joc directe. Abans del quart d’hora de partit, Nerea Sánchez ha tingut, en tres ocasions, el gol a les seves botes. Precisament en un contracop, al minut 25, Galícia ha obert el marcador després d’una bona definició de Laura Ruiz. La davantera gallega ha superat en velocitat les defensores catalanes i ha esquivat Rocío Romano per fer l’1 a 0. Les de Marta Cubí han reaccionat al gol i han servit tres córners consecutius que no han trobat porteria.

A tres minuts pel descans, Lucía Rivas ha estat a punt de fer el segon gol gallec en una jugada calcada a la del primer. Passada a l’esquena de la rereguarda catalana i quan Rivas superava la portera ha aparegut Alèxia Díaz per evitar la diana.

A la represa, mateix guió. Galícia ben ordenada i estirant línies al contracop, mentre que Catalunya insistia amb el joc combinatiu sense trobar espais favorables. L’empat ha pogut arribar en una triple ocasió del combinat català iniciada per Celia Segura. Entre la portera gallega i dues defensores han aturat els xuts d’Aina, Celia i Noa Ortega. Gerra d’aigua freda al minut 70 amb el 2 a 0 des del servei de córner. Centrada tensa i rematada contundent de Noelia Mayo. Catalunya hi ha cregut fins al final i Ona ha retallat distàncies en una pilota solta a l'interior de l'àrea que la futbolista del CF Igualada ha acompanyat al fons de la xarxa. La portera gallega ha aparegut al temps extra per evitar, amb una gran estirada, el cop de cap imperatiu de Noa Ortega. Catalunya ho ha intentat tot però s'ha topat amb el mur gallec.

El vicepresident de l'FCF, Jordi Bonet, ha estat al costat de l'expedició concentrada aquests dies a San Pedro del Pinatar, Múrcia.