Catalunya Benjamí de futbol sala es proclama campiona d’Espanya
FS Notícies | 08/04/2022
La Selecció Catalana Benjamí ha remuntat per acabar guanyar 2 a 5 davant l’amfitriona Andalusia i ha revalidat el títol de campiona d’Espanya.

ANDALUSIA
2 - 5
ANDALUSIA
Rodrigo Abuin, Adrian Garcia, Oscar González, Marcos Muñoz, Antonio Rodríguez, Salvador de Oñate Sánchez, Manuel Pérez, Raquel Magan, Gonzalo López, Oliver Calvo, Alvaro Galan i Izan Garcia
Dídac Belmar, Diego Alonso, Dylan Maturana, Luis Vargas, Marçal Lavilla, Mateu Julià, Elihu Galimany, Dennis Salgafo, Ridda Mighiss, Biel Mir, Emir Isai Montoya i Marçal Lanzas

1-1 Alvaro Galan (10'); 2-1 Oscar González (11');

0-1 Luis Vargas (7'); 2-2 Biel Mir (16'); 2-3 Dylan Maturana (23'); 2-4 Luis Vargas (24'); 2-5 Luis Vargas (25')
Àrbitres principals: Jairo Leiva i Nicolás López      3r àrbitre: Jesús Cruz     Àrbitre assistent: Sara Gutiérrez

Catalunya Benjamí revalida el títol. La Selecció Catalana Benjamí mixt de futbol sala ha guanyat 2 a 5 davant l’amfitriona Andalusia i ha revalidat el títol de campiona d’Espanya. A l’última edició del Campionat d’Espanya en aquesta categoria, la temporada 2018-2019, Catalunya Benjamí es va proclamar campiona d’Espanya a Murcia i avui, al Pabellón Municipal d'El Ejido els jugadors dirigits per Gerard Pusó han demostrat que són un autèntic equipàs, unit, amb caràcter i molta qualitat que els ha servit per remuntar amb una segona part extraordinària.

Partit obert des de l’inici. Les dues seleccions han sortit a pel títol. Joc directe i descarat, tot i no acabant de materialitzar les ocasions. Ha calgut que hi hagués una falta directa a 10m de la porteria andalusa a l’equador de la primera part, perquè Luis Vargas obrís la llauna. Seguidament, la Selecció Andalusa ha augmentat la intensitat i ha empatat en una jugada embolicada dins l’àrea. A poc menys d’un minut pel descans, Andalusia ha llençat un ràpid contraatac i ha capgirat el marcador.

A la represa, Catalunya ha sortit decidida a revertir la situació. Només sacar de centre Andalusia, el conjunt català ha recuperat i Biel Mir ha fet el 2 a 2 en recollir la pilota rebotada del pal. Tres minuts després, Dylan Maturana ha donat la volta al marcador amb una jugada personal. En aquell instant s’ha entrat en una fase de dos minuts bojos, en els quals Luis Vargas ha fet el quart i el cinquè amb dos potents xuts. Amb aquest marcador Catalunya ha estat pacient i no ha comès errors i d’aquesta manera ha acabat vencent Andalusia per 2 a 5 i s’ha proclamat campiona d’Espanya!

La final de la categoria Benjamí ha estat la primera de les tres finals dels Campionats d’Espanya que ha disputat Catalunya.