Castella La Manxa es proclama campiona aleví a La Cerdanya
FS Notícies | 24/04/2016
La final del Campionat d’Espanya aleví, disputada a Puigcerdà, acaba amb la victòria de Castella La Manxa davant de Ceuta, proclamant als manxecs com a nous campions de la categoria.

Amb la final d’avui, finalitza el Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials aleví de futbol sala, que s’ha disputat a Puigcerdà, Llívia i Alp, del 20 al 24 d’abril, i que ha organitzat la Lliga Catalana de Futbol Sala, juntament amb la Real Federación España de Fútbol.

En el pavelló municipal de Puigcerdà ha tingut lloc la gran final del campionat de referència amb Ceuta i Castella La Manxa com a seleccions finalistes.

FINAL. 12 HORES

CEUTA 3 – 4 CASTELLA LA MANXA

PAVELLÓ DE PUIGCERDÀ

CEUTA: Alejandro Rodríguez Gallardo, Iñaki Infante Sánchez, Adrián Robles Cabrera, Ayoub Sougrati Hafidi Bentaher, Carlos Gómez Oliveira, Mohamed Abdenebit Abdel-lah, Enol San Sebastián Fernández, Iker Amores Romero, Mohamed Mohamed Mohamed, Adam Bujiar Abdelmaula, Pedro Berruezo Doncel y Jorge Díaz Fernández.

CASTELLA LA MANXA: Diego López Otero, Fernando Díaz Cano Rincón, Jorge Salcedo  Moya, Marcos Aceituno Pliego, Juan Carlos Pontones González, Cristian Sánchez Jiménez, Ivan Hernández Garrido, Jesús Serrano Hernández, Andreu Linares Puig, Alejandro Muñoz Langreo, Juan Martín Tejero i Diego Escobar Rodríguez.

GOLS: 0 - 1 Fernando Díaz (min.2), 0 - 2 Fernando Díaz (min.6), 1 - 2 Adam Bujiar (min.10), 1 - 3 Juan Carlos Pontones (min.17), 2 - 3 Mohamed Mohamed (min.26), 3 - 3 Adam Bujiar (min.27) i 3 - 4 Fernando Díaz (min.30).

ÀRBITRES: Bernardo Simón Benet, Jordi Garcia Romero i Vanessa Cuenda Santos.

CRÒNICA: La final es presentava entretinguda. Només un minut després del xiulet inicial, Castella ja s’ha avançat en el marcador gràcies a una recuperació en el mig del camp i s’han plantat a la porteria rival amb superioritat numèrica on ha definit perfectament Fernando Díaz. Poc després de la jugada del gol, Castella La Manxa ha pogut multiplicar per dos l’avantatge però el pal i el porter ho han impedit, en mig d’una jugada embolicada on s’han xutat diversos cops a porteria.

Ceuta s’ha expulsat els nervis de la final i ha començat a jugar-li de tu a tu als manxecs i a tenir les primeres ocasions amb un xut llunyà que el porter de Castella ha tret amb una molt bona estirada.
El segon de Castella La Manxa ha arribat per mitjà de l’estratègia. Un córner picat enrere que han rematat al segon pal i l’ha caçat Fernando Díaz, altre cop, per posar el zero a dos al lluminós.
Ceuta seguia treballant per marcar, una ocasió claríssima al minut set d’un un contra el porter que, novament, ha guanyat el porter manxec.
Els equips seguien bolcats a l’atac, amb Ceuta pressionant a camp contrari. Cosa que l’hi ha servit a l’Adam Bujiar per interceptar una passada a tres quarts de camp i de primeres col·locar un xut sec a l’esquadra esquerra de la porteria.

La segona part ha començat com el partit, Castella bolcada a l’atac i intentant tancar el partit tan aviat com es pogués degut a la fama que precedia en aquest torneig a Ceuta de ser molt forta a la segona part. La primera ocasió clara l’han tingut els manxecs al segon minut de la segona part en trenar una jugada obrint el joc a banda finalitzant amb un xut al lateral de la porteria. Castella era superior a Ceuta als primers minuts i al cinc de la segona, després de recuperar una pilota al mig del camp han marcat l’un a tres en una jugada de dos contra el porter. Ceuta ha despertat i ha creat cert perill amb una falta on la segona jugada el porter ha tret una gran mà per evitar el gol. Castella hagués pogut tancar el partit en un xut des del segon pal però, de passar de l’un a quatre s’ha passat al dos a tres, ja que Ceuta ha tirat el contraatac i amb una passada al segon pal han batut la porteria manxega.

Tot just un minut després, Adam Bujiar, capità de Ceuta que en tot moment ha tirat del carro i aixecant la moral de l’equip, ha aconseguit l’empat al recorre mitja pista per l’eix i marcant amb un xut ras i col·locat al pal.

Els nervis i la tensió es palpaven en l’ambient, les imprecisions han anat en auge i el joc s’ha tornat boig d’anades i tornades, i a falta de quaranta segons per acabar la final, Fernando Díaz, golejador de Castella La Manxa, ha aconseguit el gol de la victòria per part manxega, després de crear un joc efectiu, vistos i atractiu tant per jugadors com aficionat al llarg del campionat.

Una vegada finalitzat el partit s’ha procedit a l’entrega de premis on hi han estat presents diverses autoritats. Com a representant de la Real Federación Española de Fútbol i president de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, el José Miguel Calle; com a directiu de la Federació Catalana de Futbol, el Quim Sala; com a directiu de la Lliga Catalana de Futbol Sala responsable de les seleccions catalanes, el Ramon Marcial. Per part dels Ajuntaments que han estat col·laboradors en aquest campionat com a seus, ha estat present l’alcalde de Llívia, Elies Nova; l’alcalde d’Alp, Ramon Moliné i la regidora de Puigcerdà, Montserrat Dolcet. Per part de les dues seleccions autonòmiques finalistes han estat presents: el José María Oliveria, de la Federació de Futbol de Ceuta i l’Ignacio Plasencia, de la Federació de Futbol de Castella La Manxa.

Amb totes les autoritats a peu de pista, des de la RFEF s’ha procedit a l’entrega d’un obsequi a l’AEE Vedruna Puigcerdà que ha entregat el José Miguel Calle a l’Àngel Maurell, com a president de l’entitat, commemorant el seu 190è aniversari.

A continuació, s’ha donat pas al triplet arbitral de la gran final, els quals han rebut un obsequi per la seva tasca arbitral.

El premi al Fair Play ha estat per l’Elies Nova, alcalde de Llívia, per la defensa dels valors humans a través de l’esport, del qual li ha fet entrega el José Miguel Calle.

El premi al Joc Net ha estat entregat a la selecció de Castella La Manxa, com a exemple del valors d’aquest premi durant la competició.

A continuació, s’ha procedit a l’entrega de medalles i copa a la selecció de Ceuta de futbol sala com a subcampiona.

Finalment, els subcampions han fet el passadís a la selecció de Castella La Manxa de futbol sala que s'ha proclamat campiona d'Espanya.