Castella i Lleó s’imposa a La Rioja en un partit amb poc ritme
Notícies Generals | 27/01/2017
Castella i Lleó ha aconseguit els primers tres punts del Campionat d’Espanya sub 21 femení gràcies a la victòria davant La Rioja per 1 gol a 2.

Fitxa tècnica:

LA RIOJA, 1: Sandra Buzon, María Barrio, Gloria Collado, Paula Pérez, Nuria Boualam. També han jugat: Sandra Cejudo, Angela Escudero, Laura Marina, Patricia Blázquez, Nahia Jaussi, Joanna González i Lucía del Campo.

CASTELLA I LLEÓ, 2: Elena González, Patricia Oliveros, Irene García, Verónica Mateos, Carmen Herrero. També han jugat: Miriam Aragoneses, Celia Pascual, María Álvarez, Andrea Calleja, Mª Rosa Santamaría, Tamara Rubio i Beatriz García.

Gols primera part: Carmen Herrero (0-1, min. 12).

Gols segona part: Patricia Oliveros (0-2, min. 27); Beatriz García (pp 1-2, min. 31).

Targetes grogues: Andrea Calleja (11’).

Àrbitres: Daniel Gálvez Heras i Marcos Rueda Salcedo.

Àrbitres Assistent: Montserrat Llamazares Vázquez.

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

El partit inaugural de Campionat d’Espanya sub 21 femení de futbol sala, que es disputa al Pavelló Germans Margall de Malgrat de Mar, ha enfrontat les seleccions de La Rioja i Castella i Lleó.  Ambdós conjunts han sortit amb molts nervis i això ha afectat al joc, que ha tingut un ritme lent. La Rioja ha estat qui ha portat el pes del partit i qui ha tingut la possessió de la pilota, però no ha estat capaç d’apropar-se a la porteria rival per crear perill. En canvi, Castella i Lleó, tot i no tenir un control clar del joc, ha estat qui ha generat les ocasions més perilloses. Fins a tres oportunitats ha tingut per inaugurar el marcador, però els hi ha faltat més encert en l’últim remat a porta.

Al minut 12, Carmen Herrero ha fet un bon control, s’ha encarat a la portera per regatejar-la i ha marcat el primer (0-1). Fins al descans, el joc ha tingut la mateixa tònica, amb molta igualtat i poques ocasions. Tanmateix, a la segona part, Castella i Lleó ha pujat una marxa i s’ha apropat amb més contundència a la porteria rival.

Una bona jugada individual de Patricia Oliveros per la banda, desfent-se d’un parell de rivals, ha servit per ampliar l’avantatge en el marcador (0-2). Han passat els minuts i les castellonenses han seguit pressionant i creant bones transicions, però la portera s’ha encarregat de desbaratar tots els xuts. La Rioja s’ha anat apropant a poc a poc a l’àrea rival, fins que al minut 31, Patricia Blázquez ha provat amb un xut poc potent amb la fortuna que la portera, Beatriz García, l’ha acabat d’empènyer al fons de la xarxa (1-2).

A dos minuts per al final, La Rioja ha jugat amb l’estratègia de la portera-jugadora, però la bona defensa de Castella i Lleó ha impedit qualsevol xut perillós i ha pogut mantenir el resultat final d’un gol a dos.

Al partit ha estat present el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; el directiu responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el delegat de la LCFS a Girona, Miguel González; i el responsable del CTAFS, Marcelino Blázquez; entre d’altres autoritats.