Castella i Lleó s’imposa a Cantàbria en un partit molt igualat
Notícies Generals | 04/02/2017
La Selecció de Castella i Lleó sub 18 femenina s’ha imposat a la de Cantàbria per la mínima (1-0) en el seu primer partit de la segona fase del Campionat d'Espanya.

Fitxa tècnica:

CASTELLA I LLEÓ, 1: Paula Mamolar, Sanda Mahamud, Paula Manso, Elena Blázquez (Lidia Iglesias, 68’), Paula de Santiago, Natalia Mata (Patricia Martín, 77’), Celia de Pablo (Mercedes Ramos, 90’), Marta Charle, Bárbara Pérez, Alexia M. Blanco (Lidia Iglesias, 81’), Rosaura Hernández (Mar del Campo, 76’).

CANTÀBRIA, 0: Eva de la Puebla (Clàudia Puertas, 79’), Laura Laso, Monica Barreiro, Vera Martínez, Pilar Mena, Sara Puertas (Esther Garcia, 71’), Jimena Cabrero, Athenea del Castillo, May Belmonte (Adriana Liaño, 65’), Maria Abascal, Paula Alcoba (Bárbara Fuentes, 59’).

Gols: Natalia Mata (1-0, 18’).

Targetes Grogues: Pilar Mena, 52’.

Conjunt arbitral: Paula Lindez Ciurana, Cristina Mateo Rodríguez (Àrbitra Assistent), Alba Ives Jové Sanz (Àrbitra Assistent), Maria Teresa Purti Paez (4a Àrbitra).

Espectadors: 150 espectadors, aproximadament.

El partit de la segona fase del Campionat d’Espanya entre les seleccions sub 18 femenines de Castella i Lleó i de Cantàbria ha començat força igualat. Poc a poc Castella i Lleó ha anat agafant força i ha gaudit de les primeres ocasions del duel. La primera ha estat per Bárbara Pérez, que ha efectuat un tir de falta des del lateral, però ha acabat en mans de la portera rival, Eva de la Puebla. Minuts més tard, al 17’, han tingut una nova oportunitat amb un xut d’Alexia Blanco des de la frontal de l’àrea que ha sortit desviat.

Les de Numidico Antón ho han seguit intentant fins que, al minut 18, Natalia Mata ha inaugurat el marcador amb un remat de cap sota pals després d’una jugada estratègica a la sortida d’un córner (1-0). Aquest gol ha deixat a la càntabra descol·locada, cosa que Castella i Lleó ha aprofitat per enviar diversos avisos a la porteria d’Eva de La Puebla. Un d’aquests ha estat un potent xut de Bárbara Pérez gairebé des de mig camp que ha sortit desviat. Rosaura Hernández ha tingut el segon gol a les botes, però finalment ha estavellat la pilota al travesser. Així doncs, s’ha arribat al descans amb un resultat d’un gol a zero. La primera meitat s’ha caracteritzat per una Castella i Lleó més agressiva i una Cantàbria que s’ha replegat molt bé a darrere per neutralitzar els atacs rivals.

Al segon temps, la Selecció de Cantàbria ha posat una marxa més i ha demostrat un gran desplegament físic. Al minut 47, Jimena Cabrero ha aprofitat un mal refús de la portera per igualar el duel, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc. Tot i això, les càntabres han seguit pressionant i han creat molt de perill. Un minut més tard Athenea del Castillo n’ha tingut una de clara amb un xut dins l’àrea, però Paula Mamolar ha desviat l’esfèrica.

Castella i Lleó no s’ha deixat intimidar i també ha dit la seva creant ocasions que no ha sabut concloure.  Al minut 76, Cabrero ha tingut una nova oportunitat, tot i això, Mamolar ha fet una gran sortida i ha posat el peu per desviar la pilota. Ambdós conjunts han lluitat fins l’últim minut, però no han aconseguit teixir jugades prou perilloses en atac i el duel ha acabat amb el definitiu 1-0.

Demà, dia 5 de febrer, Castella i Lleó serà la rival de Catalunya a les 12.00 hores al Municipal Les Grases de Sant Feliu de Llobregat.

Al partit hi ha assistit la directiva i delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; el directiu i delegat al Barcelonès, Francesc Folguera; el subdelegat Miquel Carrillo; el director del CTE de la FCF, Fèlix Gimeno; el president del Santfeliuenc, Alberto Prieto; i el vicepresident, Albert Gracia.