Cantàbria s’emporta un triomf treballat davant Castella i Lleó
FS Notícies | 26/01/2018
El combinat càntabre s’imposa per 2 a 1 a Castella i Lleó en un partit emocionant marcat per la intensitat i la igualtat entre ambdós equips.

CANTÀBRIA, 2: Andrea Toral, Paula López, Lydia Méndez, Cynthia Lamborena, Carolina Arroyo, Raquel Manterola, María Calvo, Andrea Sierra, Lleir Martínez, Paula Valdivieso, Carmen Noreña i Themis Moreno.

CASTELLA I LLEÓ, 1: Herenia Bermejo, Clara Iglesias, Celia Pascual, Carmen Herrero, Patricia Oliveros, Sandra Ordoñez, Irene García, Claudia Redondo, Alba Soutullo, Carmen Martín i María Rosa Santamaría.

Gols segona part: María Calvo (1-0, 21’), Clàudia Redondo (1-1, 23’), Themis Moreno (2-1, 25’).

Targetes grogues: Carmen Herrero (12’).

Conjunt arbitral: Jordi García Romero i Rubén Santos Barceló (àrbitres), i Marta Bellido Zambrana (àrbitre assistent).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

Cantàbria ha aconseguit una valuosa victòria per 2 a 1 contra Castella i Lleó en el primer partit de la Fase Prèvia del Campionat d’Espanya sub 21 femení de futbol sala, que s’està disputant a Malgrat de Mar i Palafolls. En un encontre emocionant i equilibrat, el conjunt càntabre ha estat més efectiu en els darrers metres i s’ha endut el triomf gràcies a dos gols a l’inici del segon temps.

El bloc càntabre ha saltat al parquet amb la intenció de portar el pes del partit a través de la possessió de la pilota, mentre que el combinat de Castella i Lleó ha esperat la seva oportunitat per sortir ràpid al contraatac. La primera aproximació perillosa càntabra ha estat una passada horitzontal de Paula López que no ha trobat rematadora per centímetres. Poc després, Carmen Noreña ha posat a prova els reflexos de la portera visitant Herenia Bermejo amb un potent llançament de falta. La resposta de Castella i Lleó ha estat un xut de Patricia Oliveros que ha sortit desviat.

El duel s’ha igualat amb els pas dels minuts. La Selecció de Castella i Lleó ha defensat amb encert els atacs de les càntabres i ha generat ocasions de gol mitjançant ràpides transicions. L’ocasió més clara del primer temps ha estat per a la visitant Clara Iglesias, que no ha pogut connectar bé amb la pilota i el seu tir s’ha perdut per sobre el travesser. Tot seguit, Irene García ha tingut el 0 a 1 en les seves botes, però el seu xut ha sortit acaronant el pal esquerre.

La segona part ha començat de la millor manera possible per als interessos de Cantàbria. Quan només s’havia disputat un minut, María Calvo, molt atenta a l’interior de l’àrea, ha aprofitat un mal refús defensiu de Castella i Lleó per avançar el seu equip. Tanmateix, les visitants han tornat a igualar el xoc dos minuts més tard. Clàudia Redondo ha xutat des de lluny i el seu tir l’ha desviat una defensa càntabre al fons de les xarxes.

Malgrat l’empat, Cantàbria ha continuat dominant l’encontre i els seus atacs constants han obligat el rival a defensar cada vegada més a prop de la seva porteria. Així doncs, Themis Moreno, en una gran acció individual, ha marcat el 2 a 1 amb un potent poderós tir, lluny de l’abast d’Herenia Bermejo. Malgrat que les dues seleccions han tingut oportunitats per marcar més gols, el marcador ja no s’ha mogut més.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle.