Barça, Espanyol i Girona estaran als vuitens de final de la Copa del Rei
Copes | 06/12/2018
Els tres equips s’han classificat pels vuitens de final de la Copa del Rei. El Girona ho fa per primera vegada a la seva història. El Sant Andreu, malgrat una gran primera part, ha acabat eliminat per l’Atlético de Madrid (4-0).
FC Barcelona

FC. Barcelona – Cultural Leonesa (4 -1)

Abans de l’inici del partit, s’ha guardat un sentit minut de silenci en memòria del que fos president del FC Barcelona durant 22 anys, Josep Lluis Núñez.

Des de l’inici del partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei, l’equip de Valverde no ha estat per  sorpreses i ha anat a pel partit després dels problemes del d’anada que va finalitzar 0 a 1.

I això que la Cultural Leonesa ha tingut la primera ocasió del partit per mediació d’un xut que ha nascut de les botes de  Mancebo, però que Cillessen ha solucionat. El primer gol del FC Barcelona arribava al 18’. Després d’una bona combinació entre Rakitic  i Denis Suárez acaba amb un xut de Munir que marcava des de fora de l’àrea.

El Barça ha volgut deixar l’eliminatòria resolta com més aviat millor. Al 26’, Denis Suárez amb un fort xut fora de l’àrea batia a Palatsí. Poc abans de la finalització de la primera part, el FC Barcelona solucionava l’eliminatòria per mediació de Malcom que de remat de cap aconseguia el tercer gol.

La Cultural Leonesa no ha abaixat els braços i al 54’, Señe escurçava distàncies. De res serviria perquè de nou Denis Suárez, amb una extraordinària combinació amb el jove Riqui Puig, aconseguia el quart i definitiu gol del partit.

5 a 1 en el global de l’eliminatòria i el FC Barcelona jugarà, una vegada més, els vuitens de final de la Copa del Rei.

Girona – Alabès (2-1)

El Girona i l’Alabès han fet uns primers quinze minuts amb molta igualtat. Els equips que dirigeixen els exblaugranes Eusebio Sacristán i ‘Pitu’ Abelardo dominaven en les seves respectives àrees. Partit obert durant els primers 45’ amb possibilitats pels dos equips. Al minut 18 arribava la primera ocasió del Girona, després que una falta lateral directa llençada per Douglas Luiz l’hagi salvat Sivera amb una mà impressionant.  A continuació ha estat l’Alabès amb una ocasió de Sobrino que acaba salvant un defensa gironí. I ja finalitzant els primers 45’, dues ocasions per a Burqui, amb aturades de Gorka i els pals.

S’ha iniciat la segona part amb altra ocasió de l’Alabès, concretament de Sobrino que Gorka ha desviat a córner. La igualtat la trencava al minut 61, en pròpia porta, Alcalà en l'intent de rebuig d'una pilota de Borja Bastón que refusava a xut de Burgui. Burgui tres minuts després feia treballar de valent a Gorka que tornava a salvar un xut del jugador de l’Alabès.

El Girona ha empatat el partit al 73’, gràcies a una falta directa de Granell (1-1). I cinc minuts més tard, l’equip d’Eusebio donava la volta al partit, gràcies al segon gol marcat per Portu (2-1). El Girona passa a vuitens de finals de la Copa del Rei per primera vegada a la seva història.

El vicepresident i delegat de l’FCF a Girona, Jordi Bonet, ha presenciat a Montilivi aquest partit dels setzens de final de la Copa del Rei que ha disputat el Girona contra l’Alabès.

At. Madrid – Sant Andreu (4 - 0)

L’Atlètic de Madrid ha dominat els primers minuts del partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei que l’enfronta davant el Sant Andreu. Però al  minut 18, el Sant Andreu ha tingut una claríssima oportunitat per mediació de Joss, però el xut ha marxat desviat per molt poc. Responia Kaliniic al 24’ amb un tret a mitja volta que ha sortit fregant el pal.

El partit ha entrat en una dinàmica més activa. Al 33’ un altra gran oportunitat per al Sant Andreu. Aquesta vegada ha estat Elhadji que llençava una pilota directa al pal de la porteria defensada per Antonio Adam. Els quadribarrats han sorprès amb els seus atacs a tot un Primera Divisió, i han defensat amb comoditat al Wanda.

Tercer avís del Sant Andreu, una altra vegada cop de cap d'Elhadji que tornar a obligar Antonio Adan a lluir-se. Sobre el terreny de joc no ha semblat que hi hagi tres categories de diferència entre els dos equips.

Declaracions d’intencions de Simeone. No a les sorpreses, per això han entrat dos dels titulars habituals, Rodrigo i Lemar, a l’inici de la segona part. I els resultats han arribat només tres després de la represa, amb un xut duríssim de Tomas Lemar amb la dreta que llença la pilota amb violència sobre el pal, i entra directa dins la xarxa defensava per José Segovia. No han passat cinc minuts i Kaliniic aconseguia el segon de cap. La reacció matalassera ha arribat.

A continuació Correa ha fet el tercer. En tan sols deu minuts els blanc-i-vermells capgiraven l’eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei. Al 80’ Vitolo ha marcat el quart. Ha estat la sentència per un Sant Andreu que ha completat una gran primera part, però que ha acabat amb un resultat global de cinc a zero en contra.