Aragó sub 17 s'adjudica els 3 primers punts del Campionat d'Espanya
FS Notícies | 03/01/2019
La Selecció d'Aragó sub 17 femenina ha superat Castella-la Manxa 2 a 3 i s'ha endut la victòria en la primera jornada del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques femení de futbol sala en categoria sub 17.

Castella-la Manxa
2 - 3
Aragó
Marta Toribio Moraleda, Victoria Navarro Fernández, Irene Guerrero Raya, Laura González Nieto, Ruth Giménez Castro, Paula Perona Salinas, Elena Acevedo Jiménez, Irene Gutiérrez Cuerva, Pilar Romero Serrano, Marta Bautista Cañadas, Lucía Rodríguez Hernández i Rocío López Marques.
Aragó
María A. Gutiérrez Logroño, Paula Artiga García, Sandra Alaman Alegre, Sofía Bernal Montero, Irene Ducar Relancio, Alicia Rodríguez Gutiérrez, Cristina Marín Avellana, Andrea García Chueca, Ana Mazas Arauzo, Erika Marzo Martínez, Elena Racero Pedro i Alicia Barrios Cuello.
1-2 Irene Gutiérrez (25') i 2-3 Pilar Romero (39')

0-1 Sandra Alaman (22'); 0-2 Cristina Marín (24') i 1 -3 Sandra Alaman (39')
Marta Toribio (16'), Irene Gutiérrez  (23'), Pilar Romero (30') i Elena Acevedo (26')

Sandra Alaman (16')
David Sagrera i Eduard Monferrer (àrbitres principals) i Anaïs Olaya (àrbitre assistent).

Posada en escena de luxe. El nerviosisme i la falta de fluïdesa en atac han protagonitzat els primers minuts d’una primera meitat entre les seleccions de Castella-la Manxa i Aragó que ha anat creixent durant el transcurs del primer assalt. Les castellanes s’han tret abans els nervis de sobre i han amenaçat la porteria aragonesa amb un xut potent que la portera, Maria A. Gutiérrez, ha refusat sense problemes amb els punys. El matx s’ha anat obrint a mesura que s'arribava a l’equador del primer acte, i les ocasions per part dels dos conjunts han anat fent acte de presència fins a ser la tònica dominant de l'últim tram de la primera meitat.

Castella-la Manxa ha signat bons minuts de futbol sala. Les jugadores d’Antonio de la Torre, amb una rotació molt curta, han passat de signar els atacs precipitats dels primers minuts, a jugar amb paciència i amb tranquil·litat. Les castellanes han començat a madurar el joc de forma molt intel·ligent, una aposta que les ha permès controlar el ritme del partit i disposar de bones oportunitats a la porteria rival.

L’estil proactiu de Castella-la Manxa no ha intimidat a un combinat aragonès que aprofitava qualsevol pilota dividida per sortir en contraatac i posar el perill sobre la porteria de Marta Bautista. El conjunt dirigit per Pedro Álvarez Pérez ha sabut esperar al darrere per tenir ocasions perilloses a l’altre cantó de la pista. Tot i les alternatives i l’ambició a les dues àrees, la primera meitat ha acabat sense gols (0-0).

Si la falta d'encert de cara a porteria ha estat la tònica dels primers vint minuts, la dinàmica ha canviat com un mitjó al segon acte. Aragó ha sortit amb la cinquena marxa posada dels vestuaris i ha sacsejat el duel amb dos gols gairebé consecutius. Sandra Alaman en primera instància al minut 22 (0-1), i Cristina Marín en segona al minut 24 (0-2), han colpejat Castella-la Manxa amb dues accions molt directes. Tot i trobar-se contra les cordes, les jugadores d'Antonio de la Torre no han defallit i han reaccionat amb una gran diana d'Irene Gutiérrez al minut 25 després d'una canonada des de 10 metres.

A partir d'aquest moment, el duel s'ha convertit en una anada i tornada plena d'electricitat i d'oportunitats a les dues àrees. Les castellanes s'han recuperat molt bé l'atzucac del 0 a 2, i després de marcar l'1 a 2 han continuat atacant amb poca efectivitat però amb molt de perill. El matx ha entrat en una fase trepidant en què els dos combinats han disposat d'opcions clares per tornar a perforar la porteria rival. Finalment, ha estat el conjunt aragonès qui ha marcat l'1 a 3 i qui ha sentenciat l'enfrontament amb un gol de Sandra Alaman en l'últim minut de partit. Castella-la Manxa no s'ha rendit en cap moment i fins i tot ha reduit distàncies amb el 2 a 3, obra de Pilar Romero en els darrers segons. Tanmateix, la reacció ha quedat curta i les aragoneses s'han adjudicat els 3 primers punts del Campionat d'Espanya.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta Fase Prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els enfrontaments, estarà disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada del web federatiu, o bé, fent clic aquí.