Aprovades les modificacions i el projecte pel futbol sala català a la Convenció de Clubs
FS Notícies | 27/05/2023
La 12a edició de la Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala ha reunit a un total de 40 assembleistes de futbol sala que han aprovat les propostes de modificacions reglamentàries i el pla general d’actuació de cara a la temporada 2023-2024.
Aprovades les modificacions i el projecte pel futbol sala català a la Convenció de Clubs

Acords aprovats que es traslladaran a l’Assemblea General de l’FCF. La Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala, organitzada per la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, ha celebrat, aquest dissabte 27 de maig de 2023, la seva 12a edició a l’Escola Catalana de l’Esport, a Esplugues de Llobregat.

La Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala és l’escenari on es tracten tots els temes específics de futbol sala, fent un balanç de les activitats desenvolupades durant la temporada i, a més, s’exposa la planificació de les activitats previstes per a la temporada següent. D’aquesta manera, es posen sobre la taula tots els temes federatius rellevants i es sotmeten a votació tots aquells punts necessaris per què els clubs federats de futbol sala decideixin.

El secretari de l’LCFS, Alejandro Guerrero, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte donant la benvinguda als assistents i confirmant l’assistència de 40 assembleistes i 27 convidats, representant el total de 372 assembleistes.

A continuació s’ha procedit al nomenament dels dos membres per a verificar l’acta:

  • Carles Rouras, de l'Acció Sant Martí
  • Adrià Muixí, del CFS Eixample

Una vegada convocada oficialment la Convenció, el director de la l’LCFS, José Miguel Calle, ha afirmat que "és molt bo saber d'on venim i saber on estem. L'evolució del futbol sala català ha estat constant i durant deu anys s'ha crescut el doble".

Calle ha volgut remarcar la gran evolució del futbol sala català al llarg de les darreres onze temporades, és a dir, des de la 2011-2012, fins l’actual, la 2022-2023. Un creixement progressiu i ascendent que es veu reflectit en els diferents àmbits del futbol sala.

Per una banda, en l’augment del número de llicències federatives; en el progrés de la Copa Catalunya de futbol sala com a competició, havent un increment en la participació d’equips; en la dada històrica de l’assoliment de Campionats d’Espanya per part de les Seleccions Catalanes de futbol sala; en l’evolució i adaptació del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala a l’hora d’inserir nous col·legiats al col·lectiu, segons la demanda de partits; i en el creixement del número de tècnics amb les diferents titulacions que ofereix el Comitè Tècnic d’Entrenadors.

A nivell econòmic, i centrant-se ja en la temporada actual, el director de l’LCFS ha volgut mostrar quina es la distribució de les subvencions, detallant el número de clubs que la perceben, depenent de la campanya federativa, amb l’import de subvenció total. De les quatre campanyes impulsades per l’FCF actualment, és a dir, la de base de futbol sala, la de Tots Som Un Equip, la d’Orgullosa i la de nacional, un total de 508 clubs reben subvencions directes per valor de 613.321,49 euros.

Una vegada finalitzat l’informe de presidència, el secretari de l’LCFS ha procedit a iniciar els diferents punts de l’ordre del dia de la Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala.

1.- ACTIVITATS DE LA TEMPORADA 2022-2023

Amb la projecció d’un vídeo s’han resumit totes les activitats que s’han dut a terme durant la temporada, organitzades per la Lliga Catalana de Futbol Sala.

A continuació, el secretari de l’LCFS ha exposat la següent informació sobre les activitats desenvolupades al llarg de la temporada 2022-2023:

  • Llicències jugadors/es
  • Dades del Comitè de Competició i Disciplina de futbol sala
  • Campionats Comarcals de Seleccions Base de futbol sala
  • Fase Final de Prebenjamins i Miniprebenjamins de futbol sala
  • Les Seleccions Catalanes de futbol sala
  • Actes organitzats per l’LCFS
  • Comitè Tècnic d’Àrbitres de futbol sala
  • Comitè Tècnic d’Entrenadors de futbol sala

Per poder introduir les dades referents a les Seleccions Catalanes de futbol sala, s’ha projectat un vídeo resum del que s’ha viscut aquesta temporada.

Recordem que la present temporada 2022-2023 ha tornat a ser històrica per les Seleccions Catalanes de futbol sala, després de participar en els 9 Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, arribant a 8 de les finals disputades i assolint 6 campionats i 2 subcampionats, que es sumen a un ampli palmarès.

A continuació el secretari de l’LCFS ha recordat quines activitats queden pendents en l’actualitat del futbol sala català. Entre elles ha mencionat els clubs catalans representants en els Campionats d’Espanya de Clubs; ha recordat les dates de les finals de la Copa Catalunya de futbol sala; les dates i emparellaments de la fase final de la Copa Catalunya Sènior masculina i femenina de futbol sala; l’ascens a Primera Federació Futsal femenina de l’AE Les Corts Ubae; la disputa del play-off d’ascens a Primera femenina per part de l’AE Penya Esplugues; a Segona Federació Futsal femenina del CET 10 FS; del play-off d’ascens a 2a Federació Futsal del Covisa Manresa FS; de la disputa de la fase prèvia del Campionat d’Espanya Juvenil de clubs de futbol sala per part de Barça i AE Les Corts Ubae, així com de la disputa dels quarts de final del play-off de futbol sala Barça.

Votació: s’aprova per unanimitat, amb 36 vots a favor.

2.- TANCAMENT DE L'EXERCICI ECONÒMIC 2022

El responsable de la Comissió Econòmica, Sergi Garrido, ha donat les xifres de la liquidació del pressupost de l’exercici econòmic de l’any 2022, amb 3.649.803,37 euros de despeses, 3.653.259,35 euros d’ingressos, suposant un superàvit de 3.455,98 euros.

A continuació, s’han exposat les subvencions federatives que s’han atorgat durant l’exercici, dividides per campanya, les quals ascendeixen a un total de 1.160.276,93 euros.

A més, Garrido, ha explicat el que ha suposat l'aplicació de l'article 174.2è, aprovat a la darrera Assemblea General Ordinària de l'FCF, d'indemnització per formació.

Votació: s’aprova per unanimitat, amb 37 vots a favor.

3.- PRESSUPOST DE LA LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA 2023

Amb el tancament de l’exercici econòmic, s’ha passat al pressupost previst de cara al 2023 per part de l’LCFS, amb uns ingressos de 3.695.000 euros i unes despeses de 3.351.450 euros.

Votació: s’aprova per unanimitat, amb 38 vots a favor.

4.- PROPOSTES DE MODIFICACIONS REGLAMENTÀRIES DE LA LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA

En la present Convenció de Clubs s’ha presentat diverses propostes de modificacions reglamentàries de futbol sala basades, algunes d’elles, en integrar la creació de la categoria Benjamí femení i la creació de les lligues lúdiques.

També s’ha presentat la modificació de les regles del joc de futbol sala, les quals només s’aplicaran si la RFEF aprova la seva aplicació de cara a la temporada 2023-2024.

Després de recollir la sol·licitud per part dels clubs Club Manresa FS i CF Cerdanyola, es presenta la modificació del reglament general de l’FCF, en relació a la Copa Catalunya.

Continuant amb el reglament general, s’han proposat diverses modificacions en diferents articles, de la mateixa manera que s’ha fet en el reglament del Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala i el del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala.

Les votacions de les diferents propostes modificacions reglamentàries de l'LCFS s'han agrupat de la següent manera:

Votació creació de les Lligues lúdiques: Sí (35), No (2), Abstenció (1). APROVAT

Votació creació de la competició Benjamí femení: Sí (36), No (0), Abstenció (2). APROVAT

Votació modificacions Regles del Joc de futbol sala: Sí (25), No (11), Abstenció (2). APROVAT

Votació del Reglament General de l'FCF: Sí (35), No (0), Abstenció (2). APROVAT

Votació modificacions Reglament del CTEFS: Sí (37), No (0), Abstenció (2). APROVAT

Votació modificacions Reglament del CTAFS: Sí (37), No (1), Abstenció (1). APROVAT

5.- PLA GENERAL D'ACTUACIÓ 2023-2024

Passant al punt del Pla General d’Actuació, es presenta la proposta de calendari de dates de joc de les competicions de futbol sala; les modificacions més significatives del pla de competició de la temporada 2023-2024, les dates de la Copa Catalunya de futbol sala, la reorganització de les Seleccions Comarcals de cara a la propera edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de futbol sala, i les dates de celebració de la Fase final Prebenjamí i Miniprebenjamí de futbol sala.

Votació: s’aprova per unanimitat, amb 36 vots a favor.

6.- PROPOSTES PRESENTADES PELS ASSEMBLEISTE EN TEMPS I FORMA

No s’han presentat propostes en temps i forma per part dels assembleistes.

PRECS I PREGUNTES

Una vegada finalitzat tel darrer punt de l’ordre del dia, s’ha procedit al torn de precs i preguntes, on s’ha cedit el torn de paraula als clubs assembleistes. Tots aquells dubtes i consultes plantejades pels membres assembleistes han estat contestades i resoltes.

El director de l’LCFS ha plantejat l’opció de realitzar, a partir de la temporada vinent, la Convenció de Clubs de Futbol Sala de forma telemàtica, per tal de facilitar les coses als clubs i amb l'objectiu d'ampliar al màxim la participació. Per aquest motiu s’ha sotmet a votació aquesta decisió. 

Votació: no s'aprova per majoria absoluta.

Així doncs, els assembleistes assistents han decidit continuar amb el format presencial per la celebració de la Convenció de Clubs de Futbol Sala.

Finalment, per concloure l’acte el secretari de l’LCFS, Alejandro Guerrero, ha agraït l’assistència de tots els presents i ha recordat que tots els acords establerts en aquesta Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala seran traslladats a la propera Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol, que es celebrarà el proper mes de juny, per tal que a la temporada 2023-2024 es puguin aplicar tots els acords aprovats avui, a Esplugues de Llobregat.

GALERIA D’IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.