Andalusia aconsegueix la primera victòria del campionat
Notícies Generals | 23/01/2017
La Selecció andalusa sub 19 de futbol sala ha guanyat l’Aragó per 2 gols a 8 en l’última jornada del Campionat d’Espanya masculí.

Fitxa tècnica:

ARAGÓ, 2: Iván Guajardo, Jesús Sancho, Diego Sancho, Jorge Tabuenca, Alex Gómez. També han jugat: Adrián Pereira, Jorge Obis, Diego Pardo, Marcos Forga, Oscas Chaparro, Ángel Rodríguez, Adrián Pereira i Aitor Abenia.

ANDALUSIA, 8: Mohamed Reda Khayat, Ignacio Caballero, Alejandro Sanz, José Amine Moya, Juan Luna. També han jugat: Pablo Barba, Jesús Molina, Alberto Gómez, Salvador Donaire, Manuel Martín, Cristian García i Eliezer Chans.

Gols primera part: Alex Gómez (pp. 0-1, mii. 6); José Amine Moya (0-2, min. 12); Eliezer Chans (0-3, min. 13); Alex Gómez (pp. 0-4, min. 18’).

Gols segona part: Manuel Martín (0-5, min. 22); Jesús Sancho (1-5, min. 24); Alejandro Sanz (1-6, min. 25); Mohamed Reda Khayat (1-7, min. 26’); Jesús Sancho (2-7, min. 34); Cristian García (2-8, min. 36).

Targetes grogues: Aitor Abenia (16’); Diego Sancho (32’).

Àrbitres: Fernando López Prat i Rogelio Pacheco Gómez.

Àrbitre assistent: Nadir Kholti El Asri.

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

En el partit de l'última jornada del Campionat d’Espanya sub 19 masculí de futbol sala entre les seleccions d'Aragó i Andalusia, hi havia dos objectius ben diferents. Aragó buscava la victòria que, juntament amb un resultat favorable pels seus interessos en l’altre partit entre Catalunya i València, els feia somiar amb la classificació. Per la seva banda, Andalusia volia guanyar per no marxar de la Fase Prèvia sense cap victòria. D’aquesta manera, s’ha iniciat el duel amb el control de la pilota dels aragonesos. Als cinc minuts, però, Andalusia s’ha avançat en el marcador gràcies a un gol en pròpia porteria d’Alex Gómez.

El matx ha tingut una intensitat molt alta i els dos equips han generat diverses ocasions de gol mitjançant les seves disposicions tàctiques, però només Andalusia les ha aconseguit materialitzar. Així doncs, al minut 12, José Amine Moya ha marcat el 0-2; un minut després ha estat el torn d’Eliezer Chans; i cinc minuts més tard, Alex Gómez s’ha tornat a marcar un gol en pròpia porta (0-4). Tot i aquest resultat, el marcador no ha reflectit el bon joc i la igualtat que hi ha hagut a la pista.

Aragó ha sortit a la segona part amb una pressió asfixiant per intentar robar la pilota a prop de la porteria rival. Després de diverses ocasions, ha estat Andalusia qui, en un contracop, ha ampliat la distància amb el 0-5. Al partir d’aquí el partit s’ha convertit en un descontrol, en el que les dues seleccions només s’han preocupat d’atacar, descuidant la defensa. En una d'aquestes accions, Aragó ha obert el seu compte particular amb l'1 a 5, obra de Jesús Sancho. Tanmateix, l’alegria dels aragonesos ha durar poc, ja que segons després, Andalusia ha fet més gran l’avantatge amb el gol d’Alejandro Sanz. A falta de 8 minuts per al final, Aragó se l’ha jugat amb la figura del porter-jugador i no li ha sortit bé, ja que la primera acció ofensiva que han tingut els andalusos han marcat el setè. Seguint amb la mateixa disposició tàctica, Aragó ha insistit en atacar la porteria rival, però sense massa convenciment ni esperances per remuntar.

A falta de 5 minuts per a la finalització del partit, s’ha repetit el guió amb Aragó retallant marge en el marcador i, segons més tard, arribava la rèplica dels andalusos (2-8). El partit s’ha acabat aquí, la intensitat ha baixat molt i els dos equips només s’han dedicat a esperar el xiulet final.