Al Barça se li escapa la UEFA Futsal Champions League
FS Notícies | 03/05/2021
El Barça ha disputat una gran final de la UEFA Champions League, però finalment no ha aconseguit batre a l’Sporting CP, quedant-se sense opcions de revalidar el títol.
FCBarcelona

Subcampions de la Champions. El Barça aconsegueix disputar la gran final de la UEFA Futsal Champions League en dues edicions, en un mateix curs natural. El passat 11 d’octubre l’equip blaugrana aixecava la tercera Copa d’Europa de la secció de futbol sala en el Palau Blaugrana i, avui, menys de set mesos després, es planta a la final, assolint una més que merescuda segona posició després d'un partit trepidant.

El dilluns 3 de maig de 2021 és la data en què el Barça ha disputat la seva cinquena final de la Copa d’Europa, en el Kresim Cosic Arena de Zadar, a Croàcia, on, malgrat avançar-se en el marcador l'equip blaugrana, l'Sporting CP ha remuntat el partit.

FCBarcelonaLes coses no han pogut començar millor pel Barça, quan encara no havia passat ni el primer minut de joc, i Marcenio ha interceptat una passada a la seva pròpia pista, ha conduit la pilota fins al punt dels deu metres i ha colpejat la pilota per enviar l'esfèrica al fons de la porteria. Aquest gol d'avantatge tant matiner ha provocat que els primers minuts de joc hagin estat de gran intensitat.

FCBarcelonaEl Barça ha sumat dos pals d'Esquerdinha i diverses ocasions de gol provocant que l'Sporting hagi hagut de buscar estratègies, com el temps mort, per intentar relaxar el joc blaugrana. I és que els blaugranes han sabut anticipar-se i crear molt de perill a la porteria de Guitta, reivindicant la seva corona.

I la insistència del Barça ha tingut la seva recompensa i no ha perdonat quan Ximbinha ha agafat una assistència i ha enviat la pilota per sota les cames de Guitta, marcant el segon gol, avantatge amb el que s'ha marxat al descans.

FCBarcelona

Gran declaració d'intencions per part del Barça en els primers minuts del segon temps. Però, en la primera arribada de l'Sporting a la porteria del Dídac Plana, després d'una recuperació en la sortida de pilota l'ha aprofitat el jugador portugués Zicky per empènyer la pilota al fons de la xarxa lliure de marca, suposant el 2 a 1 en el marcador. Aprofitant la baixada de moral que ha suposat el gol encaixat, l'Sporting, mitjançant una jugada d'estratègia de sacada de banda, l'Erick, rematant de cap dins de l'àrea, ha aconseguit empatar el partit.

D'aquesta manera, i en molt poc temps, el Barça ha vist com ha perdut l'avantatge i ha baixat la intensitat. Però el porter blaugrana, el d'Arenys de Mar, ha aparegut per mantenir al seu equip dins del partit. Poc després, a falta de 10 minuts pel final, Andreu Plaza ha demanat temps mort en un moment clau.

FCBarcelonaUna jugada a pilota aturada ha capgirat la final, al marcar Joao Matos per avançar a l'Sporting en una final trepidant. Aquest cop dur ha provocat molta incomoditat a l'equip blaugrana que veia com el temps s'anava esgotant.

La fortuna ha somrigut als de Lisboa quan a falta de 4 minuts, Pany Varela ha aprofitat un rebuig per fer el quart gol. Però Ferrao ha aparegut per anunciar que encara no estava tot perdut, amb el tercer gol blaugrana. Tot i així, no ha estat suficient per per capgirar la remuntada que li ha donat la victòria i la copa a l'Sporting CP.

FCBarcelonaAquesta ha estat la cinquena final que ha disputat el Barça de futbol sala, de les quals en l’edició del 2012, 2014 i 2020 es van proclamar campions, i en la del 2015 i, l’actual, la del 2021, han aconseguit proclamar-se subcampions.