'Futbol Femení Inclusiu’, el projecte de l’AE Ramassà
Futbol Femení | 12/04/2022
El club impulsa aquesta innovadora iniciativa que acull dones refugiades o amb petició d’asil per integrar-les a la societat catalana.
'Futbol Femení Inclusiu’, el projecte de l’AE Ramassà

L’AE Ramassà, club de Les Franqueses del Vallès, alhora que també és ONG, ha engegat el projecte ‘Futbol Femení Inclusiu. Futbol com a eina d'integració’ que acull dones refugiades i/o amb petició d’asil de més de 18 anys amb l'objectiu de facilitar la seva integració a la societat catalana. El president del club, Pere Bufí, explica com va sorgir la idea d’aquesta iniciativa: “Amb l’arribada de la pandèmia, a través d’ACNUR, va sortir la possibilitat de crear un equip solidari inclusiu amb dones refugiades. L’objectiu és que aquestes noies s’ho passin bé”. En aquest sentit, Bufí subratlla que “després de les dificultats que han viscut al llarg de la seva vida, cal tenir empatia i ajudar-les en tot el que estigui a les nostres mans”.

En total son 15 noies que entrenen cada dimecres al camp del Park Güell de Barcelona, amb l'esperança i la il·lusió de construir-se un nou futur a casa nostra a través del futbol. Per això, el coordinador de l’entitat, Jordi Grivé, admet que “la finalitat del projecte és que les noies segueixin evolucionant, que es trobin segures i que gaudeixin jugant a futbol. Quan trobem un equip que considerem que pot competir contra elles organitzem un partit on el resultat és el menys important”. Al seu torn, el coordinador del projecte, Marc Laripa, afirma que “creiem que és vital oferir la possibilitat de practicar esport a dones refugiades. Totes aquelles que vulguin participar poden venir a jugar amb nosaltres”.

A més, Firishtih Rafat, una de les jugadores del projecte, destaca que “estic desitjant que arribi el dimecres per jugar a futbol. És un espai on gaudim de l’esport, ens relacionem entre nosaltres i ens donem un cop de mà”. Per la seva banda, la responsable de Projectes Internacionals de la Fundació Barça, Lucy Mills, assegura que “gràcies a aquest projecte les refugiades podran conèixer millor la societat catalana a través de l’esport”.

Cal recordar que aquest projecte va ser reconegut a la gala dels V Premis Solidaris que organitza cada any la Fundació Catalana de Futbol durant el mes de febrer a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. En la categoria 'Foment dels valors' va obtenir el segon premi. Els tres punts que treballa aquest programa son els següents:

  • Inclusió social: es vol facilitar la inclusió i l'acollida de noies en risc d'exclusió social i que no tenen accés a la pràctica esportiva federada.
  • Foment de la pau i de la convivència: es vol promoure la convivència entre diferents comunitats i cultures, apropant les diferents realitats que existeixen en el territori.
  • Igualtat de gènere: per reivindicar, visibilitzar i promoure l'esport femení, combatent estereotips i prejudicis.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.