Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la violència

La Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència (CEEiLLcV) està formada per un total de vint-i-un membres provinents de diferents àmbits, de reconeguda solvència en l’àmbit de l’esport, la seguretat pública o l’educació. També poden formar part de la Comissió aquelles persones que siguin designades pels respectius departaments de la Generalitat amb competències en les matèries pròpies de la comissió i en virtut de l’execució dels eventuals convenis de col·laboració que es pugui subscriure entre l'FCF i els citats departaments de la Generalitat, ja siguin a iniciativa pròpia o en virtut de norma legal.

COMPOSICIÓ DE LA COMISSIÓ  
Joan Soteras Vigo President de l'FCF
Oriol Camacho Martí Secretari General de l'FCF
Representant de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya
Representants de la Policia de la Generalitat de Catalunya -Mossos d'Esquadra-
Representant del Comitè Tècnic d'Àrbitres de l'FCF
Representant del Comitè Tècnic d'Entrenadors de l'FCF
Representant Òrgans Disciplinaris de l'FCF
Representant de la Lliga Catalana de Futbol Sala
Representant dels Esportistes
Representant de la Mutualitat de Futbolistes
Representant del Món Educatiu – Universitari-

També en forma part Raúl Sánchez, exfutbolista de 39 anys i membre de la CEEiLLcV de l'FCF. El 26 d'abril de 2014 va patir una agressió en un partit de veterans que li va provocar una lesió medul·lar. Actualment està realitzant un projecte documental de conscienciació social i lluita contra la violència a l'esport. Pots visitar la seva pàgina aquí.

subcomissions

La Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència està composada, a la seva vegada, per CINC Subcomissions:

a) Subcomissió d’Ètica Esportiva

b) Subcomissió de Lluita contra la Violència: Coordinador

c) Subcomissió de Xarxes Socials

d) Subcomissió d'Integritat

e) Subcomissió de protecció als menors

COMPETÈNCIES

La Comissió d’Ètica Esportiva i de Lluita contra la Violència tindrà competència per:

a) Elaborar informes i estudis sobre les causes i els efectes de la violència en el futbol.

b) Promoure i divulgar accions de prevenció i campanyes de col·laboració entre el públic i els afeccionats al futbol.

c) Proporcionar als membres de la federació i també als organitzadors de competicions esportives les dades i els consells que els puguin facilitar la prevenció.

d) Informar els projectes de disposicions legals referents a espectacles i competicions esportius, disciplina esportiva i reglamentacions sobre instal·lacions esportives.

e) Promoure que els membres de la Federació i als col·laboradors de la mateixa per tal que adeqüin llurs normes de funcionament intern amb la finalitat de tenir en compte en el règim disciplinari l’incompliment de les normes relatives a la violència esportiva.

f) Rebre la informació necessària dels organismes i les autoritats competents en relació a la qualificació d’esdeveniments futbolístics de risc.

g) Analitzar i dur a terme totes les actuacions necessàries per garantir el compliment del Codi Ètic, d'acord amb el que estableix el títol III de l'esmentat text normatiu.

h) Formular denúncies als òrgans jurisdiccionals i elaborar expedients informatius dirigits als òrgans i autoritats competents per a la incoació, tramitació i resolució d’expedients sancionadors en aquesta matèria.

i) Totes aquelles competències i potestats relaciones amb les anteriors que els Estatuts de l'FCF no hagin atribuït a qualsevol altre òrgan.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.