COMUNICACIÓ

2016-2017
2017-2018
2018-2019
2019-2020
2021-2022

ACTIVITATS COMISSIÓ ÈTICA I LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA

1

Jornada Formativa FCF

La Comissió d’Ètica Esportiva ha participat en la Jornada formativa realitzada per a tots els Comitès de Competició i Disciplina Esportiva de l’FCF, i que va tenir lloc a la Seu Central de l’FCF el passat dia 29 de setembre de 2021.

La jornada va tenir les següents Ponències:

Director d’Òrgans Jurisdiccionals i Comissions (Javier Latorre): Criteris aplicables en infraccions i sancions en disciplina esportiva, principis i valors en l’ètica esportiva i lluita contra la violència.

Representant del Cos de Mossos d'Esquadra: Col·laboració entre l’FCF, els Mossos d'Esquadra i la Direcció General de l'Administració de la Seguretat de la Generalitat de Catalunya (DGAS), per treballar de manera conjunta en la prevenció de la violència i conductes intolerants en les competicions de futbol i futbol sala organitzades per l’FCF

Responsable de Competició (Marta Puiggarí): Principals novetats reglamentàries que tenen relació amb les funcions dels diversos comitès, aprovades en l'assemblea general de juny de 2021.

President del Comitè d'Apel·lació (Ignasi Maeso): Evolució de la jurisprudència dels jutjats i tribunals en la valoració de les proves aportades relacionades amb les noves tecnologies digitals.

Vicepresident del Comitè de Competició (Carles Farrés): Problemàtica d'enjudiciar i valorar determinades infraccions associatives que són denunciades davant els Comitès, i que haurien de ser objecte de recursos o reclamacions davant d'altres jurisdiccions que no siguin les esportives

Secretari del Comitè de Disciplina Arbitral (Amadeu Zurita): Principals actuacions del Comitè en relació als àrbitres de futbol sala de l’FCF.

President del Comitè Jurisdiccional (Marcel Gandia): Principals reclamacions que es presenten: petició de baixes federatives -en molts casos, es tracta de jugadors menors d’edat- i reclamacions contractuals

Responsable de la Comissió d'Ètica Esportiva (Francesc Bartoll); Responsable de la Subcomissió de Lluita contra la Violència (Miquel Novell); i Responsable de la Subcomissió de Xarxes Socials (José Luis Pérez Triviño): Principis i valors en l’ètica esportiva i lluita contra la violència; actuacions realitzades per disminuir la violència en els camps de futbol, aspectes interessants sobre la llibertat d'expressió, com a dret fonamental que no té sempre caràcter absolut.

Responsable de la Comissió de Mediació i Arbitratge (Sergio Gómez): Dues parts en conflicte solen trobar solucions satisfactòries de mutu acord mitjançant la mediació esportiva.

2

Ponències UPF

Ponències impartides en el VI Sport and Global Governance Conference, a la Universitat Pompeu Fabra, els dies 12 y 13 de maig de 2022, impartides per Francesc Bartoll i Miquel Novell (Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència), sobre las actuacions de l’FCF en matèria d’ètica esportiva i la implantació de la justícia restaurativa en l’àmbit disciplinari federatiu.

3

Participació en la V edició dels premis solidaris de la fundació de l’FCF

La Comissió d’Ètica Esportiva, participa en els Premis Solidaris de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, atorgant el premi en la categoria: Joc Net i Ètica. Aquest any el primer premi va ser per: “L'Aleví 'A' del CF Camarles: tots amb l'Adrià”. Un premi a la companyonia i als valors d’un equip, que deixant de banda els resultats, col·laboren perquè l’Adrià, que pateix Distrofia Muscular Congènita, pugui gaudir del que més li agrada: jugar a futbol.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.