Els penals coronen l'AE Penya Esplugues Juvenil femení a Martorell
FS Notícies | 16/06/2019
Les jugadores de Ricard Rubiols s'han proclamat campiones de la Copa Catalunya de futbol sala després de superar a la tanda de penals (8-7) a un AE Les Corts UBAE molt combativa.

AE Penya Esplugues
0(gp)-0
AE Les Corts UBAE
AE Penya Esplugues
Laia Beltrán, Paula Jiménez, Alba Salguero, Mireia Tremps, Ana Ventoso, Daniela Salvat, Jana Álvarez, Mireia Gómez, Ainara Cela, Maria Melero, Aina Torrents i Laia Haro.
Clàudia Hernández, Kristine Claire, Sonia Brualla, Clara Segado, Helena Rodríguez, Aroa Martínez, Laia Rojo, África Maqueda, Sandra del Olmo, Júlia Peña, Ángela Rodríguez i Laura Torres.

TARGETES GROGUES
Laia Beltrán (19')

Laia Rojo (19')
Òscar Moreno (àrbitre principal) i Montserrat Luque (àrbitre assistent).

Victòria d'infart des del punt dels 6 metres. L'AE Penya Esplugues s'ha proclamat campió de la Copa Catalunya Juvenil femenina de futbol sala en un migdia trepidant en què les jugadores de Ricard Rubiols han derrotat l'AE Les Corts UBAE a la tanda de penals (després de quedar 0 a 0 al final dels quaranta minuts de temps reglamentari). Les espluguines han signat una posada en escena brillant en què les de Rubiols han protagonitzat les primeres ocasions de la final, un reguitzell d'arribades que la portera de les mamuts, Ángela Rodríguez, ha neutralitzat amb intervencions de molt de mèrit. Tot i les primeres envestides de les jugadores blanc-i-vermelles, Les Corts ha anat recuperant oxigen durant el transcurs dels minuts i, fins i tot, ha tingut dues oportunitats al minut 14 de la primera meitat que han topat amb el travesser.

Tant unes com les altres han apostat per un estil valent i ofensiu en el qual la pressió a tota pista ha estat una costant, un escenari que ha derivat en una cadena de situacions d'atac i gol entre el Penya Esplugues i Les Corts que feia presagiar que el marcador no trigaria massa a moure's. Les mamuts intentaven desenrocar la final mitjançant jugades d'estratègia arran de la impossibilitat de perforar la defensa espluguina en el joc de quatre contra quatre. A l'altre costat de la pista, Mireia Gómez ha concentrat la majoria de les propostes ofensives de l'equip de Ricard Rubiols, però al final dels vint primers minuts, els dos equips han hagut d'enfilar el camí cap a vestuaris amb un empat a 0 neutral.

Cap dels dos equips ha aconseguit crear ocasions clares de gol en un inici de segona meitat marcat per la igualtat i la complexitat tàctica de l'escenari. La capitana espluguina, Mireia Gómez, ha amenaçat la porteria barcelonina amb un xut al minut 7 de la segona part que ha tocat al pal i que ha acabat sortint a fora. Les jugadores de Borja Carasusán, lluny de tirar-se enrere i especular amb l'empat, ha fet un pas endavant i han tingut dues ocasions molt clares de gol que ha neutralitzat de forma excel·lent la portera de l'AE Penya Esplugues.

Els dos aspirants al títol han continuat tutejant-se mútuament buscant una recompensa al seu gran esforç competitiu, una recerca pel gol decisiu que ha mantingut la tensió en un Municipal Can Cases de Martorell ple de gom a gom. Tanmateix, tot i l'ambició dels dos equips per perforar la porteria rival, les jugadores d'Eduard Blanco i de Borja Carasusán han hagut de definir el seu destí a la tanda de penals, una sèrie definitives de penes màximes que, després de vuit llançaments, han acabat donant la victòria i el campionat a l'AE Penya Esplugues.

El seleccionador català sub 17 femení de futbol sala, Jordi Barrero, els directius de la Lliga Catalana de Futbol Sala i de la Federació Catalana de FutbolJuan Carlos Hueto i Javier Lerma, i el directiu de l'LCFS, Xavier Velasco, han estat els encarregats d'atorgar els títols de campió i de subcampió de la Copa Catalunya de futbol sala a l'AE Penya Esplugues i a l'AE Les Corts UBAE, respectivament.